Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Blogi

 • Parempaa ääntä televisioon!
  Lauri Eskola

  Parempaa ääntä televisioon!

  Aiheuttaako taulutelevisiosi ääni hampaiden kiristystä ja päänsärkyä? Eikö elokuvien bassoraidat ja räjähdykset järisytä kotisohvaa? Haluaisitko katsoa ajankohtaisohjelmat hiljaisella äänenvoimakkuudella, mutta puheesta ei saa selvää? Eikö Voice of Finlandin soundit aiheuta mitään tuntemuksia? Syy tähän löytyy nykytelevisioiden olemattomasti suunnitelluista kaiuttimista.
  Lue lisää
 • Miten asennan uppokaiuttimet itse
  Mikael Liukkonen

  Miten asennan uppokaiuttimet itse

  Oletko ajatellut uutta kaiutinsysteemiä kotiisi? Haluatko upottaa ne seinää tai kattoon?
  Tekemällä asennuksen itse säästät selvää rahaa ja se voi olla myös hyvin palkitseva kokemus.
  Annamme tässä ohjeita miten pääset alkuun. 
  Lue lisää
 • Miten saada parempi ääni televisioon sisältäen myös langattoman musiikin ohjauksen?
  Lauri Eskola

  Miten saada parempi ääni televisioon sisältäen myös langattoman musiikin ohjauksen?

  Nykyisissä taulutelevisioissa on todella huono ääni, jota ei jaksa kuunnella kovinkaan kauaa keskittyneesti. Usein halutaan illalla katsoa ohjelmia hiljaisella äänenvoimakkuudella, mutta television kaiuttimista ei saa mitään selvää. Toisaalta taas elokuvia katsottaessa kovemmalla äänenvoimakkuudella television kaiuttimien ääni alkaa särkeä. Musiikin toistamiseen näistä television omista kaiuttimista ei sitten iloa ole sen enempää…

  Tässä postauksessa tarkastelemme seuraavia tuotteita:
  -Genelec G Three
  -Bluesound Node 2
  -Atlas Element RCA
  Lue lisää
 • Äänentoiston huomioiminen uutta taloa suunniteltaessa
  Lauri Eskola

  Äänentoiston huomioiminen uutta taloa suunniteltaessa

  Nykyaikainen moderni koti sisältää koko perheen käytettävissä olevan huomaamattoman äänentoiston, joka saadaan soimaan koko talon eri huoneissa. Tällaista äänentoistojärjestelmää kutsutaan nimellä monihuoneäänentoisto. Nykyaikaiset äänentoistojärjestelmät saadaan valjastettua käyttöön melko helposti, mutta hyvä suunnittelu on kaiken a ja o.
  Lue lisää
 • Sosiaalinen kotiteatteri – laitteet piiloon ja ohjaus yhdellä kaukosäätimellä
  Lauri Eskola

  Sosiaalinen kotiteatteri – laitteet piiloon ja ohjaus yhdellä kaukosäätimellä

  Digiboksi, bluray-soitin, vahvistin, videotykki, televisio, playstation, Wii, Apple tv, valaistus, moottorivalkokangas, johtohässäkkä… pahimmillaan kotiteatterin ja olohuoneen laitteiden ohjaamiseen voidaan tarvita kymmenen eri kaukosäädintä ja suuri laitepatteristo, joka pilaa olohuoneen harmonisen sisustuksen. Useimmiten laitteita ei osaa kotitaloudessa käyttää kukaan ja loppujen lopuksi hyvästä ideasta tulee vain peikko ja leffafiilis katoaa tai laitteet jäävät yksinkertaisesti pölyttymään hyllyyn.
  Lue lisää
 • Miten toteuttaa äänentoisto kosteisiin tiloihin?
  Lauri Eskola

  Miten toteuttaa äänentoisto kosteisiin tiloihin?

  Taloa rakentaessa tai vanhaa kotia remontoidessa herää monella ajatus äänentoiston lisäämisestä kosteisiin tiloihin. Parhaimmillaan tämä lisää asumisviihtyvyyttä huomattavasti ja kaikki laitteet on mahdollista saada täysin piiloon ja ohjaus langattomaksi. Seuraavaksi käydään läpi muutama esimerkki kylpyhuone- ja saunaäänentoistosta sekä case-tyylinen esimerkki vanhan puutalon saneerauksen yhteydessä tehdystä kylpyhuoneäänentoistosta.
  Lue lisää
 • Mitä on kotiautomaatio?
  Lauri Eskola

  Mitä on kotiautomaatio?

  Lattialämmitys, ilmalämpöpumppu, kotona/poissa-kytkin, videovalvonta, kotiteatterihuone, monihuoneäänentoisto, valo-ohjaus... kymmenen eri kaukosäädintä, seinäpaneelia ja päällekkäistä järjestelmää, joita kukaan ei osaa käyttää. Tämä on yleinen ongelma nykyajan moderneissa taloissa, jotka on myyty täyteen eri valmistajien hienoja järjestelmiä. Arkikäytössä perheessä ehkä yksi ihminen osaa näitä kaikkia käyttää. Ongelmien ilmetessä taas vastavuoroisesti on kymmenen eri laitevalmistajan yhteyshenkilöä, jotka saadaan huoltokäynnille ehkä kuukauden päästä tunnin jonotuksen jälkeen asiakaspalveluun.
  Lue lisää
 • Monihuone - Hifistudiolta parhaat striimausjärjestelmät!
  Mikael Liukkonen

  Monihuone - Hifistudiolta parhaat striimausjärjestelmät!

  Nykypäivän langattomilla striimausjärjestelmillä voit täyttää kotisi haluamallasi musiikilla. Voit valita useista eri musiikkipalveluista, kuten Spotify, Tidal, Deezer tai valita tuhansista ilmaisista internet-radiokanavista mieleisesi. Olennainen kysymys kuuluu: kuinka helppo ja joustava sen pitäisi olla? Ja kuinka tärkeää on äänenlaatu? HifiStudiolla on...

  Lue lisää
 • Monihuoneesta on moneksi: tarkastelussa Sonos, Bluesound ja Heos by Denon
  Lauri Eskola

  Monihuoneesta on moneksi: tarkastelussa Sonos, Bluesound ja Heos by Denon

  Monihuoneen konkareita ja alan pioneereja ovat olleet B&O ja Bose, joiden avulla on tehty Suomessa vähän raskaampia monihuonejärjestelmiä. Sonos tuli markkinoille reilu 10 vuotta sitten ja on saanut toimia aika rauhassa ilman vakavampia haastajia. Nyt muiltakin merkeiltä on alkanut tulla vakavasti otettavia vaihtoehtoja tähän erittäin trendikkääseen äänentoistomuotoon eli (langattomaan) monihuoneääneen.
  Lue lisää
 • Mitä on langaton äänentoisto?
  Lauri Eskola

  Mitä on langaton äänentoisto?

  Tämän päivän kuuma sana ja usein kysytty aihealue on langaton äänentoisto. Tähän liittyy paljon epätietoisuutta, mielikuvia ja odotuksia. Seuraavaksi kerromme, mitä tämä oikeasti tarkoittaa ja miten saadaan kodin vanhat laitteet toimimaan langattomasti.
  Lue lisää
 • Kuinka saada laitteet soimaan paremmin vaikeassa akustiikassa?
  Lauri Eskola

  Kuinka saada laitteet soimaan paremmin vaikeassa akustiikassa?

  Hifiharrastamisen, musiikinkuuntelun ja yleisen viihtyvyyden yksi yleisimpiä innostuksen tappajia on huono akustiikka. Suomalainen olohuone on yleensä sellainen, jossa joko kaikuu tai sitten matalimmat bassotaajuudet lähtevät kumisemaan. Kaikuongelma on yleensä helpommin estettävissä, kun taas matalat taajuudet vaativat järeämpiä toteutuksia. Seuraavaksi kerrataan muutama hyvä vinkki sekalaisessa järjestyksessä, joilla päästään parempaan lopputulokseen ja saadaan laitteista entistä enemmän irti. 
  Lue lisää