Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Mitä on kotiautomaatio?

Mitä on kotiautomaatio?

Arjen käytäntöjen helpotusta

Kotiautomaation tarkoituksena on tehdä arjesta helppoa! Tilanne on arjen kannalta mukavinta, kun kaikkia kodin toimintoja voi ohjata yhden ja saman alustan kautta. Yksinkertaisimmillaan seinäpaneelista saa selkeästi valittua kodin eri valotilanteet, lämpötilan ja kattoon asennettujen huomaamattomien uppokaiuttimien musiikin. Samat ohjaustoiminnot kulkevat myös mukana älypuhelimessa, tabletissa tai liikuteltavassa ohjainpaneelissa. Kotiautomaation avulla voidaan myös valvoa helposti kodin energiakulutusta ja hoitaa vartiointi etänä. 

Suomi ja muu maailma

Suomessa näihin asioihin aletaan herätä pikkuhiljaa, vaikka erilaisia järjestelmiä onkin jo myyty kohta parikymmentä vuotta. Suurin ongelma näissä järjestelmissä on se, että laitevalmistajia on liikaa, kaikkia kodin toimintoja ei saa automatisoitua, laitteiden ohjaaminen on tehty erittäin epäselväksi tai ylipäätänsä ohjaus ei toimi!  Yhdysvalloissa lähes kaikki uudet talot rakennetaan kotiautomaation kanssa, kun taas Suomessa järjestelmiä pidetään luksuksena tai ajatellaan, ettei kukaan näitä oikeasti tarvitse. Kotiautomaatio nähdään liian teknisenä ja vaikeana asiana huonojen käyttäjäkokemusten vuoksi.

Crestron - markkinajohtaja


Tällä hetkellä markkinoiden paras kotiautomaatiojärjestelmä on Crestron, joka on reilut 40 vuotta vanha amerikkalainen yritys. Crestronin kiistaton etu on sen toimintavarmuus, helppokäyttöisyys, skaalattavuus ja laatu. Suomessa Cresronia on käytetty enimmäkseen yrityspuolella ja julkisissa kohteissa, mutta yhä enemmän myös kodeissa. Suomessa esim. Eduskunta ja osa kouluista käyttävät tätä järjestelmää! 

Crestronin avulla talon lähes kaikki toiminnot saadaan halutessa automatisoitua eli sillä voidaan ohjata mm. lämmitys, valaistus, ääni ja kuva, lukot, valvonta jne. Crestronin avulla kodin perustoimintojen ohjaus voidaan tehdä mahdollisimman yksinkertaiseksi, selkeäksi ja helpoksi. Enemmän tekniikasta kiinnostuneet ja hiukan arjen luksusta kaipaaville Crestronin avulla voidaan toisaalta toteuttaa käytänössä mitä vain: painat vain yhtä kuvaketta, jolloin olohuoneen moottoroidut verhot liikkuvat ikkunoiden eteen, valaistus himmenee, tv lähtee päälle näyttäen lempikanavasi ja ääni tulee monikanavaisena kattoon upotetuista kaiuttimista.

Hifistudio ja kotiautomaatio

Mikäli olet rakentamassa taloa, suunnittelemassa taloa tai haluaisit kuulla miten kotiautomaation saisi lisättyä nykyiseen kotiisi, kannattaa ottaa yhteyttä Hifistudion asiantuntijapalveluihin. Pystymme toteuttamaan tarkasti valikoitujen ja markkinoiden parhaiden yhteistyökumppaneiden kanssa unelmistasi totta! 

Seuraavassa blogiartikkelissa käymme läpi juuri valmistuneen esimerkkikohteen Turussa, jossa vanhojen järjestelmien päälle toteutettiin Crestronin avulla koko talon valo-ohjaus, olohuoneen kuvan ja äänen ohjaus ja koko kotiteatteriuoneen automatisointi.

Ota yhteyttä: 

lauri.eskola@hifistudio.fi
jarmo.nevari @hifistudio.fi
tomi.hyvarinen@beohelsinki.fi
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!