Hyppää sisältöön
Miten saada parempi ääni televisioon sisältäen myös langattoman musiikin ohjauksen?

Miten saada parempi ääni televisioon sisältäen myös langattoman musiikin ohjauksen?

Osta paketti suoraan verkkokaupasta/lue lisää:
-mustana
-valkoisena

Käyttötilanteet


Hifistudion uusi juhlapaketti on loistava ratkaisu yllä mainittuihin tilanteisiin. Juhlapaketti on rakennettu monenlaisia käyttötilanteita varten, joten se taipuu televisiokäyttöön tai musiikin kuunteluun sellaisenaan. Laitteiden tekniseen käyttövarmuuteen, suorituskykyyn ja ulkonäköön on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta ne voi sijoittaa olohuoneen paraatipaikalle olematta liian hallitsevia. Laitteiden tekninen käyttöikä on pitkä, niitä on jokaisen helppo käyttää ja ennen kaikkea tämä paketti soi ihan uskomattoman hyvin.

Genelec G Three -aktiivikaiutin


Kuva 1. Genelec G Three mustana, etupuoli

Kuva 2. Genelec G Three mustana, takapaneeli

Genelecin G Three – aktiivikaiutin on malliston yksi suosituimpia kaiuttimia järkevän kokonsa, hintansa ja suorituskykynsä ansiosta. Kaikki Genelecin kaiuttimet valmistetaan Iisalmessa. Kaiuttimet sopivat erinomaisesti normaaliin olohuoneeseen 3-4 metrin kuunteluetäisyydelle. Ääneltään kaiutin on todella tasapainoinen, tarkka ja miellyttävä sopien monenlaiselle musiikille. Kaiutin voidaan sijoittaa ihan seinään kiinni lisähintaan ostettavilla seinätelineillä, tv-tason tai senkin päälle sekä lattiajalalle. Kaiuttimen pohjassa tulee kumiset isopod-tassut, jolloin kaiutin pysyy tason päällä tukevasti. Kaiuttimessa on rca – ja xlr-sisääntulot sekä automaattinen virrankatkaisu.

Kaiuttimen suositushinta/kpl on 715 €.

Bluesound Node 2 - monihuoneverkkosoitin


Kuva 3. Bluesound Node 2 valkoisena, etupaneeli

Kuva 4. Bluesound Node 2 mustana, takapaneeli

Bluesound on NAD:n insiöörien kehittämä monihuonejärjestelmä, jolla voidaan helposti toistaa musiikkia langattomasti joko yhteen huoneeseen tai useampaan. Tässä juhlapaketissa on mukana Node 2 – verkkosoitin, jolla voidaan suoratoistaa langattomasti erittäin korkeatasoisesti musiikkia aina studio master-tasoisiin tiedostoihin asti (24/192). Laitteessa on sisäänrakennettuna tunnetuimman musiikkipalvelut, kuten Spotify Connect, Tunein-nettiradio, Tidal ja Deezer. Lisäksi laitteella voidaan toistaa myös verkkokiintolevyltä/tietokoneelta musiikkia lähiverkon kautta. Laitteessa on lisäksi bluetooth. Node 2:ssa on erittäin kattavat liitännät sisältäen sekä optisen että analogisen sisääntulon, rca-ulostulot, subwoofer-ulostulon sekä optisen ja coaxiaalisen ulostulon esim. kytkettäessa laite vielä parempaan daciin. Rca-ulostulo on säädettävä, joten laite toimii myös esivahvistimena ja laitteelle voidaan opettaa television kaukosäätimen äänenvoimakkuuden säätö, jolloin television kaukosäätimellä voidaan säätää myös Node 2:n äänenvoimakkuutta.

Bluesound Node 2:n suositushinta on 599 €.

Laitteiden kytkentä


Kuva 5. Atlas Element Integra RCA -välikaapeli

Laitteiden kytkentä ja käyttöönottaminen on helppoa ja vaivatonta. Vaatimuksena laitteiston toimivuudelle on riittävä määrä virtapistokkeita ja langaton nettiyhteys. Molemmat Genelecin kaiuttimet vaativat oman virtapistokkeen, koska molemmissa kaiuttimissa on oma tehokas päätevahvistin. Molemmista kaiuttimista kytketään rca-kaapeli Node 2:n rca-sisääntuloon. Mikäli pakettia käytetään myös television kanssa, kytketään tällöin televisiosta optisella digitaalikaapelilla television digital out-liitännästä Node 2:n optical in-liitäntään mukana tulevalla adapterilla. Optinen kaapeli on ostettava aina erikseen ja tähän suosittelemme Atlas Cablesin valmistamaan laadukasta optista kaapelia (alk. 39 €).

Atlas Element Integra rca:n suositushinta on 109 €/pari. Atlas Element Optical -suositushinta on alk. 39 €.Kuva 6. Atlas Element Optical -digivälikaapeli

Bluesound Node 2 täytyy kytkeä kodin (langattomaan) lähiverkkoon joko ethernet-kaapelilla tai langattomasti wlaniin. Mikäli wlan-modeemi on laitteen lähellä, voidaan Node 2 kytkeä ethernet-verkkokaapelilla suoraan modeemiin, jolloin se on käytännössä samantien käyttövalmis. Useimmissa uudemmissa taloissa on myös valmis lähiverkkokaapelointi, jolloin se voidaan kytkeä suoraan seinässä sijaitsevaan lähiverkkopistokkeeseen. Langattomaan verkkoon kytkettäessä tulee noudattaa ohjainsovelluksen asennusohjeita.

Osta paketti suoraan verkkokaupasta/lue lisää:
-mustana
-valkoisena
Edellinen julkaisu Bang & Olufsen Stage - maailman paras soundbar?