Hyppää sisältöön
Monihuoneesta on moneksi: tarkastelussa Sonos, Bluesound ja Heos by Denon

Monihuoneesta on moneksi: tarkastelussa Sonos, Bluesound ja Heos by Denon

Sonos

Sonos on amerikkalainen firma, jonka tuotevalikoima sisältää langattomat monihuonekaiuttimet, verkkosoittimen ja verkkosoitinvahvistimen. Sonoksen etuna on hyvä brändi, tunnettuus, helppokäyttöisyys ja varmatoimivuus. Äänenlaatu on cd-tasoista ja riittää siis monelle kodin äänentoistoon. Sonoksen erikoisuutena on se, että se luo oman ns. mesh-verkon kodin langattoman/lähiverkon rinnalle, jolloin se on muita järjestelmiä häiriösuojatumpi.



Sonoksen avulla voidaan myös suoratoistaa Spotifyta yhdellä Spotify accountilla samaan aikaan moneen eri huoneeseen. Spotify on myös sisäänrakennettu itse Sonos ohjelmaan, kun taas muilla valmistajilla se on toteutettu Spotify Connectina.

Bluesound

Bluesound on Suomessa vähän tuntemattomampi merkki, vaikka naapurimaassa sitä on myyty jo muutama vuosi. Bluesound on NAD:n insinöörien kehittämä monihuonemerkki, joka nojaa vahvasti NAD-tuotemerkin osaamistaustalle. Tuotevalikoima sisältää verkkosoittimen, verkkosoitinvahvistimen, 2.1 kaiutinjärjestelmän ja rippaavan verkkokiintolevyverkkosoittimen.



Bluesoundin kiistaton etu on sen äänenlaatu, koska sillä voidaan toistaa studio master-tasoista musiikkia eli 24/192-materiaalia monihuoneäänenä. Bluesound kytketään joko langattomasti tai langalla kodin Internet-yhteyteen. Bluesoundin valikoimasta mielenkiintoinen tuote on Bluesound Vault, jonka avulla saa ripattua cd-levyn helposti esim. flac-muotoon laitteen sisäiselle 2 Tb kiintolevylle. 

Hires-materiaali vaatii verkolta aina enemmän, joten parhaiten järjestelmä toimiikin, mikäli jokainen laite saadaan kytkettyä verkkokaapelilla kodin lähiverkkoon. Bluesound on tämän hetken kohtuuhintaisista monihuonejärjestelmistä ainoa, jolla voidaan toistaa hires-materiaalia.

Heos by Denon

Heos on Denonin uusi monihuonejärjestelmä, joka on selkeä kilpailija Sonokselle sisältäen käytännössä samat tuotteet. Heosin eroavaisuus Sonokseen on laitteiden monipuolisemmat liitännät ja Heos kytkeytyy suoraan kodin wlan-verkkoon. Heosin avulla voidaan toistaa myös Spotifyta, tosin aina kerralla vain yhteen huoneeseen. Heos käyttää siis Spotify Connectia. Myöhemmin Heosiin on tulossa myös Wimp-tuki, joka löytyy jo sekä Sonokselta että Bluesoundilta.



Heosin laitteista mielenkiintoisin on Heos Link, joka sisältää todella kattavat liitännät. Se on pieni kokoinen verkkosoitin/esivahvistin, johon voidaan liittää optisella kaapelilla televisio, rca- pre-outeihin aktiivikaiuttimet ja subbari. Lisäksi siinä on myös usb-liitäntä. Laite on siis erinomainen kaveri television kanssa.

Yhteenveto

Kaikilla merkeillä on omat hyvät puolensa, joten on lähinnä makuasia minkä näistä valitsee. Sonos on luonnollinen valinta niille, jotka ovat sitä jo käyttäneet tai joiden kotona on Sonos-järjestelmä. Bluesound taas sopii hifistille, joka haluaa toistaa musiikkia myös hires-muodossa. Heos taas on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat monipuoliset liitännät, hyvä-ääniset langattomat monihuonekaiuttimet ja helpon asennuksen.
 
  Sonos Bluesound Heos by Denon
Hinnat 49-699 419-999 99-599
Verkkosoitin Sonos Connect Node & Vault Link
Vahvistin Amp Powernode Amp
Kaiutin Play 1, 3, 5, Sub, Playbar Pulse P300, Duo D30 2.1 3, 5, 7
Langattomuus Oma Sonos-verkko Kodin wlan Kodin wlan
Äänenlaatu Max cd-taso (16/44,1) Hi-res (24/192) Max cd-taso (16/44,1)
Suoratoistopalvelut Spotify, Wimp, Deezer, Napster, TuneIn Spotify Connect, Wimp, Deezer, Napster, TuneIn, Highresaudio Spotify Connect, Deezer, Napster, TuneIn
Kilpailuetu Oma Sonos-verkko, yksi Spotify account moneen huoneeseen, Playbar-kaiutin + langattomat takakanavat Hires-tuki, Cd-ripperi, Duo 2.1-kaiuttimet Hyvät liitännät, Extend-verkonvahvistaja

Kaikki tuotteet on ostettavissa Hifistudion Verkkokaupasta tai Hifistudio-myymälöistä.
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!