Hyppää sisältöön

ViVa-konseptisuunnittelu

ViVa-audiosuunnitelman laatiminen

Hankittuasi kaapelointipaketin, lähetä talosi sähköiset pohjapiirrokset osoitteeseen: viva-audiosuunnittelu@hifistudio.fi. Saat alustavan suunnitelman, jota voit muokata toiveidesi mukaisesti yhdessä ääniammattilaisen kanssa. Lisäksi hoidamme teknisen konsultoinnin sähköurakoitsijasi kanssa.

Kaapelointipaketin sisältämä suunnittelutyö tehdään talosi pohjapiirroksiin ViVa-konseptisuunnittelun mukaisesti, kuten oheisessa esimerkkikuvassa. Aktiiviset heti käyttöön tulevat kaiutinpisteet on merkitty mustilla kaiutinsymboleilla. Loput kaiutinpisteet ovat passiivisia optioita ja voidaan ottaa käyttöön myöhemmin.

Suunnitteluprosessin edetessä päätetään myös sopiva paikka ViVa-laitekeskukselle yhdessä sähköurakoitsijan kanssa. Laitekeskus on tila, johon tulevat vahvistinyksiköt sijoitetaan. Tyypillisesti vahvistimien sijoituspaikkana toimii talon tekninen tila, mutta joissakin tilanteissa ratkaisu voi olla myös esim. kodinhoitohuoneen tai vaikka keittiön yläkaappi. Oleellista on, että laitteisto jää pois näkyviltä. On myös tärkeää huomioida, että tilaan saadaan tuotua RJ45-nettiliitäntä.

Sonos
Genelec
Bowers & wilkins
Dali
Harman
Bang & Olufsen