Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Yamaha YH-L700A - 3D-vastamelukuulokkeet

Yamaha YH-L700A - 3D-vastamelukuulokkeet

Yamahan on tullut nyt vahvasti kuulokemarkkinoilla ja haluaa haastaa perinteiset kuulokevalmistajat. YH-L700A on valmistajan tuorein sankamallinen vastamelukuuloke. No, vastameluluureja on jo nähty moneen lähtöön, mutta nyt on kyse jostain muusta. Yamahan lupaa erinomaisen äänenlaadun lisäksi 3D-äänitiloja! DSP-tekniikka on ollut Yamahalla vahva osaamisalue mm. AV-vahvistimissa, joissa mm. virtuaaliset Atmos-tekniikat ovat osoittautuneet päteviksi.

Tässä arvovaltaisen Hifi Choice-lehden yhteenveto:

Mikä tuote: Yamahan uudet vastamelukuulokkeet 3D-toiminnoilla

HInta 549 euroa

Erityistä: monipuoliset virtuaalitilaäänet sekä hieno ääni!

LUE LISÄÄ TÄSTÄ

 

Mutta tuumasta toimeen, lähdetään testaamaan!

Latasin Yamaha Headphones Controller-apin joka on elimellinen osa näiden älykuulokkeiden hallintaa. Appi tarjoa helpon ja selkeän tavan valita ja säätääluurien avaintoimintoja. Näistä tietty mielenkiintoisin on kohta virtuaaliset äänitilat.

Luurit istuvat pehmeän jämäkästi päähän ja korvalehdille jää mukavasti tilaa...ei siis purista ainakaan allekirjoittanutta. 

Ääni. Nämä Yammut soivat jämäkän lämpimästi. Dynamiikkaa on tarjolla reilusti.

Bassoa on tarjolla varsin runsaasti, muitta se on laadultaan napakan tiukkaa, tosin itse taivuin säätämään Spotifyn omasta taajuuskorjaimesta alataajuuksia vähemmälle saadakseni itselleni sopivan balanssin. Nämä ovat niitä makuasioita, on varmasti kuuntelijoita, jotka pitävät Yamahan äänibalanssista juuri tällaisena, muhkean rehevänä. Keskialue toistuu lämminsävyisenä ja ihan herkullisena. Diskantti on sävyltään varsin neutraali ja sen taso on sopiva - ei ainakaan aiheuta kuunteluväsymystä.

3D. Voit valita seitsemästä eri äänitilasta: Concert Hall, Outdoor Live, Audio Room, Back Ground Music, Cinema, Drama ja Music Video. 

Nämä ovat siis äänitiloja, joilla saadaan lisätilantuntua äänitteeseen. Kyllähän ne tiettyä elävyyttä kieltämättä lisäävät, mutta niiden toimivuus ja käyttökelpoisuus vaihtelee äänitteen mukaan. Esim, kuivakka studioäänite saadaan kuulostamaan Outdoor-asennossa kuin olisit livekeikalla ulkona.

Pään seuranta-toiminto onkin jo oma lukunsa. Kun äänitteessä artisti laulaa keskellä, voit päätä kääntämällä "tarkastella" laulajaa eri suunnista! Näin se 

todella toimii...tein näin kuriositeettina muutamissa biiseissä ja tekniikka todella toimii, mutta ehkä kuuntelen koko albumin kuitenkin alkuperäisessä moodissa, koska perussoundikin on niin hyvä. Jälleen makuasia. 

Perusspeksit ovat hyvät, mm. akkukapasiteetti riittää jopa 34h kuunteluun, tosin jos käytät  3D-efektejä, niin silloin kuunteluaikaa on 11h.

Mukana seuraa kova matkakotelo reissuja varten. 

Summa summarum: Yamaha on onnistunut tekemään todella erilaiset kuulokkeet joiden vertaista ei ainakaan tällä 549 euron budjetilla ole tarjolla.

 

Edellinen julkaisu Westend Concertmaster XFi - suomensukuiset huippunapit!
Seuraava julkaisu HECTORIN MATKASSA MUSIIKIN LÄHTEILLÄ