Hyppää sisältöön
Westend Concertmaster XFi - suomensukuiset huippunapit!

Westend Concertmaster XFi - suomensukuiset huippunapit!

Westend on merkkinä tullut monille tutuksi kunnianhimoisen Bluetooth-kaiuttimen kera, joka esiteltiin pari vuotta sitten. Yhtiön tavoitteena on tuoda huippuluokan hifiääntä pohjoismaiseen makuun. Mitä se sitten tarkoittaa? Puhtautta, tasapainoa ja musikaalisuutta ilman ylikaupallista "jenkkisoundia" joihin alan tuotteissa usein törmää. Meillä on Genenec ja Amphion hyvinä esimerkkeinä pohjolan soundi-ihanteista. 

Westend on kotimainen yritys joka lähestyi meitä uutukaisilla Concermaster XFi-nappiluureilla. Hintaluokka 169 euroa, eli ei high-end-tasoa muttei todellakaan sieltä halpispäästäkään.

Mikä tuote: yllättävän laadukkaat uutuusnapit

Hinta: 169 euro

Erityistä: hifitasoinen äänibalanssi, kotimainen suunnittelu

Lue lisää tai osta TÄSTÄ

Värit: musta tai hopea

 

Ulkoinen ensivaikutelma on positiivinen: kuulokkeet lepäävät alumiinisessa latauskotelossa, jonka kansi liukuu tyylikkäästi sivuun paljastaen keskimääräistä hieman kookkaammat ja varsin erikoisesti muotoillut napit. 

Kuunteluaikaspeksit ovat kunnossa: napit soivat 6-7h ja latauskotelo lataa ne kertaalleen vielä viisi kertaa. Varsin hyvä suoritus siis.

Napit ovat jännät kulmikkaat, mutta kun opin asentamaan ne oikein, niin nehän istuvat mainiosti korviin. Nappien "kotelo" on 3D-tulostettua ja hienosti viimeisteltyä epoksia. Mitään saumoja ei näy ja näin ne sietävät hyvin kosteutta ja roiskevettä.

Olen kuunnellut todella monia nappeja vuosien varrella ja vain muutamat ovat jättäneet harvinaisen positiivisen fiiliksen. Nyt on pakko sanoa, että Westendit kuuluvat tähän joukkoon!

Soundi on napeille poikkeuksellisen jämäkkää ja tasapainoista. Pidin ensihetkistä lähtien bassotoistosta: bassot toistuvat napakan jäntevästi ja ne ulottuvat mukavan matalalle. Keskialue on lajissaan valioluokkaa, mitään värittymiä en kuullut. Sama hyvä viba jatkuu ylimpiin taajuuksiin diskanttien ollessa luonnoliset raikkaat, muttei kuitenkaan kylmän metalliset kuten monissa napeissa usein. Hyvien kuulokkeiden merkkinä pidän sitä, että lopulta unohdat tekniikan ja nautiskelet musiikista tuntikausia rasittumatta, ja juuri näin tapahtui Concertmastereiden kanssa. 

 

Edellinen julkaisu Magnat Monitor Reference 3A - hifimpi ratkaisu TV:n äänentoistoon
Seuraava julkaisu Yamaha YH-L700A - 3D-vastamelukuulokkeet