Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Magnat Monitor Reference 3A - hifimpi ratkaisu TV:n äänentoistoon

Magnat Monitor Reference 3A - hifimpi ratkaisu TV:n äänentoistoon

Kuluttaja Suomessa on varsin hyvässä asemassa mitä tulee televisiomarkkinoihin.

Töllöjen hinnat  ovat Euroopan tasolla todella edulliset. Eli tasokasta kuvanlaatua ja toimintoja on tarjolla erittäin sopivaan hintaan. Mutta mitä tulee äänentoistoon, tilanne on toinen: litteästä telkusta saatava ääni on useimmiten todella ohut ja honottava. Uutisten kuuntelukin käy ponnistelusta.

Yksi ratkaisu tähän ongelmaan löytyy saksalaisen Magnat-tehtaan uudesta täsmätuotteesta jonka nimi kuuluu juhlavasti Monitor Reference 3A.

Mikä tuote: Magnatin tuore aktiivikaiutin monitoimikäyttöön

Hinta: 499 eur / pari

Väri: musta 

Tilaa tai lue lisää 

Kyseessä on perinteisen näköinen kaiutinpari...mutta kotelon tarjonta ei olekaan ihan perinteinen: sisältä löytyy 2 x 40W aktiivitekniikka kera runsaiden liitäntöjen.

Takapanelin ehkä riemastuttavin liitäntä on HDMI-liitäntä jossa on peräti ARC-tuki!

Tämä mahdollistaa saumattoman yhteiskäytön TV:n kanssa, olettaen että TV myös tukee ARC-yhteiskäyttöä. tämä toki on ollut oletusarvona jo monta vuotta alan tuotteissa. Suomeksi sanottuna TV:n kauko-ohjain käskyttää Magnatin äänenvoimakkuussäätöä sekä virtalogikkaa. Eli yhdellä kaukarilla pärjätään.

Muita hyödyllisiä sisääntuloja on digitaalinen optinen sekä perinteinen RCA-liittimillä toteutettu AUX-linjasisääntulo joka voidaan kytkimellä vaihtaa PHONO- eli vinyylisoitinversioksi. Mukana myös Bluetooth-vastaaotto. Näillä moni käyttäjä pärjää varsin hyvin - siis ilman perinteistä vahvistinta. Vähemmän johtoja ja laitteita.

Mukana on myös erittäin selkeä ja helppokäyttöinen kauko-ohjain jossa on kaikki tärkeimmät toiminnot + diskantti- ja bassotason säätö bonuksena.

 

Mutta mitä iloa on näistä kaikista herkuista jos ääni ei olisi hyvä?

Magnatin osalta tilanne on enemmän kuin kunnossa: sointi on raikkaan dynaaminen  ja erotteleva. Soundi on ulospäinsuuntautunut ja tuo artistin sopivalla tavalla eteen - tämä on myös leffakäytön kannalta hyvä piirre, sanoista saa selvää. Gernaaniseen tyyliin diskanttia ei voi moittia ainakaan ujoksi..itse taisin muutamalla kirpeällä äänitteellä laskea pari pykälää ja sain varsin mukavan balanssin näin. Bassotoisto on varsin vakuuttavaa ja jämäkkää, mutta onneksi ei kuitenkaan liiaksi. Tehtaan speksien mukaan toiston alaraja olisi 34 Hz...ehkä realistisempi arvio olisi n. 45 Hz - sekin on tämän kokoiselle toistimelle hyvä saavutus. 

Edellinen julkaisu Bose QC-45 vihdoin täällä!
Seuraava julkaisu Westend Concertmaster XFi - suomensukuiset huippunapit!