Hyppää sisältöön
Dali Oberon 1 - harvinaisen hyvät jalustakaiuttimet

Dali Oberon 1 - harvinaisen hyvät jalustakaiuttimet

Dali on yksi harvoja tanskalaisvalmistajia jotka ovat saaneet kenkänsä onnistuneesti väliin erittäin kilpailuille brittimarkkinoille. Paikalliset audioalan julkaisut ovat jo vuosia kehuneet ja nostaneet eri Dalin malleja viiden tähden himoittuun kerhoon. 

Dali Oberon 1 on tehtaan toiseksi edullisemman sarjan kuopus.

Ulkoisesti pikku-Oberon on perinteisen näköinen 2-tiekaiutin, tosin hintaluokkaansa nähden mielestäni harvinaisen tyylikkäästi viimeistelty.

Mikä tuote: pieni, mutta pippurinen tanskalaiskaiutin järkibudjetilla

Hinta: 249 eur/kpl

Värit: musta, valkoinen, tumma pähkinä tai vaalea tammi

Erityistä: rehellisen koukuttava ääni ja siisti viimeistely

Lue lisää tai osta TÄSTÄ

Diskanttielementti on tehtaan omaa tuotantoa. Se on normaalia isompi, 29 mm kun kilpailijoilla se on mitoiltaan tyypillisesti 25 mm leveä. Etuna tästä on se, että diskantin taajuusalue on leveämpi ja se antaa mahdollisuuden alempaan jakotaajuuteen, joka taas antaa paremman integraation ja sovituksen midbassoelementin kanssa.

Bassoelementti on rakenteeltaan uniikki: se on hybridielementti jossa käytetään orgaanista puun ja synteettisen materiaalin sekoitusta. Se on samalla keveä ja kuitenkin jälkivärähtelyt ovat minimaaliset. 

Kotelo on hintaluokassaan poikkeuksellisesti MDF-levyä ja sehän pelkästään hieno asia, koska jämäkkä kotelomateriaali ei itsessään soi eikä resoinoi ylimääräisiä, ei toivottuja ääniä musiikin sekaan.

 

Miten Oberon 1 sitten soi?

Hyvän soundin tunnistaa yleensä jo parin minuutin kuuntelun jälkeen, Ja se hyvä fiilis tuli näiden kaiuttimien äänestä heti: mehukkaan dynaaminen ja rytmikäs. Oberonin ehdoton vahvuus on keskiauleella: laulaja on todella läsnä ja toisto on huippurealistinen ja puhdas, Diskantti on dalimaiseen tyyliin sopivan pirteä muttei missään nimessä ainakaan metallisen kova, silti erottelukykyä riittää. Tietty lämpimyys tässä ehdottomasti on, muttei liian kosiskeleva kuitenkaan. Basso on kotelon kokoon nähden varsin maukas, se mitä kuulemme on hyvää ja kontrollissa. Ihan huippumatalia tämän kokoinen kaiutin ei tietty toista koska fysiikan lait tulevat vastaan. Mutta kokonaisuus on lajissaan nautittava ja vailla mitään ärsyttäviä tai väsyttäviä piirteitä. 

Erittäin onnistunut kaiutin, joka on hintaluokassaan ehdotonta eliittiä.

Suosittelen lämpimästi koekuuntelua, voit yllättyä!

 

Edellinen julkaisu Arcam SA30 – moderni integroitu vahvistin
Seuraava julkaisu B&O Beoplay HX- vastamelumelukuulokkeiden aatelia