Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Arcam SA30 – moderni integroitu vahvistin

Arcam SA30 – moderni integroitu vahvistin

Tämän päivän tarpeet musiikin kotikuuntelun ympärillä varsin usein nivoutuvat digitaalisen äänen ympärille. Arcam SA30 vastaa niihin melkoisella arsenaalilla. Siinä on nimittäin sisäänrakennettu DAC usealla sisääntulolla, verkkosoitin (mm. Airplay 2, Google Cast, Arcam Musiclife-applikaatio), HDMI ARC liitäntä, sekä huonekorjain toteutettuna Dirac Liven palvelulla. Levysoittimelle löytyvät tulot sekä MM, että MC-rasioille. Kokonaisuuden toimivuuden takuuna ovat kuitenkin perinteisen integroidun vahvistimen hyveet! 

Arcam SA30

SA30 ottaa selkeästi muutaman askeleen kohti premium -laatua. Se tuntuu ja näkyy sekä vahvistimen viimeistelyssä, että kaukosäätimessä. Ilmassa on tiettyä arvokkuuden tuntua, mutta samalla myös suorituskykyä ja tekemisen otetta. Otin laitteen kotiini pariksi päiväksi testiin ja kokemus oli kaikin puolin miellyttävä. Laitteen takapaneeli on selkeä ja kytkennät onnistuvat helposti; liitinten kontaktit kaapeleideni kanssa ovat jämäkät ja samalla menevät paikoilleen ilman erityistä vaivannäköä. Verkkoon kytkeminen onnistuu Apple -laitteella käden käänteessä ja musiikki täyttää huoneeni saman tien. 

Arcam SA30

Kun vertaan SA30:n laatua omiin, kymmenisen vuotta vanhempiin vastaavan tason laitteisiin, on kehitystä tapahtunut. DAC tarjoaa hiukan enemmän resoluutiota ja ilmavuutta, vahvistin puolestaan soi painokkaasti, skarpisti ja luonnollisesti. Rytmisesti sointi on mieluummin rento, kuin eteenpäin piiskaava.  

Arcam SA30

Laitteen erityisominaisuuksiin kuuluu jo mainitsemani huonekorjain. Laitteen mukana tulee mittamikrofoni ja useimpiin mittaustarpeisiin riittävä USB-kaapeli. Kun SA30 on samassa verkossa tietokoneen kanssa, tarvitsee vain ladata Dirac Live -ohjelma koneelle; vahvistin tunnistetaan automaattisesti ja muutenkin huonekorjauksen tekeminen on Plug & Play -tyyppistä. Omassa tapauksessani mittaus paljasti ylemmältä keskialueelta odottamattoman ja laaja-alaisen vaimentuman, jonka huonekorjaus korjasi muutaman pienemmän ongelman ohella. Osasin jo aiempien huonekorjauskokemuksieni myötä odottaa korjatun äänen olevan iso muutos ja niin nytkin. Parhaimpaan tulokseen pääsin miedontamalla automaattisesti ehdotettua korjausta hiukan. Laitteeseen saa tallennettua kolme eri huonekorjausta ja niiden keskinäinen vertailu onnistuu hienosti ns. lennosta, musiikki ei katkea ja äänensävy vain muuttuu.  

Arcam SA30

Arcam SA30

Yhteenvetona kokemus on kaikin puolin vaikuttava. Arcam SA30 on käytettävyydeltään erinomainen, ääneltään hintansa väärti ja ominaisuuksiltaan nykytarpeisiin hienosti vastaava. 

Lue lisää tuotesivulta:

https://hifistudio.fi/products/arcam-sa30-integroitu-vahvistin-hdmi-arc

Edellinen julkaisu Harbeth Compact 7-ES3 XD - sävykkään innostava brittimonitori
Seuraava julkaisu Dali Oberon 1 - harvinaisen hyvät jalustakaiuttimet