Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Argon Fenris A55  - aktiivikaiuttimet testissä

Argon Fenris A55 - aktiivikaiuttimet testissä

Hifistudion tuorein aktiivikaiutinuutuus Fenris A55 saapui äskettäin maahan.

Ja sehän oli pakko ottaa välittömästi koekuunteluun. 

Fenris A55 on isovelimalli jo aiemmin hyväksi havaitulle A5:lle. 

A55 on lattiamallinen versio jossa on kaksi 5.25" bassoelementtiä ja tekstiilidiskantti.

 Tanskalainen Fenris on aito aktiivi - eli tuplabassoille on oma 50W ja diskantille 25W erillisvahvistimensa. Kokonaisuuden kruunaa sähköiset aktiivijakosuotimet - tämä takaa tarkan suodatuksen elementeille, sekä parantaa hyötysuhdetta. Todella harvinaista herkkua tässä hintaluokassa! 

 

Mikä tuote: solakat lattiamalliset aktiviikaiuttimet

Hinta: 649 eur / pari

Erityistä: hyvät liitännät ja upea ääni!

Värit: musta, valkoinen tai saarni

Lue lisää tai tilaa TÄSTÄ

Kuten mainiossa pikkuvelimallissaan, myös tässä mallissa on hyvin varusteltu, sisäänrakennettu esivahvistin. josta löytyy varsin mukavasti sisääntuloja: HDMI Arc TV-käyttöön, optinen digitaalinen, AUX-sisääntulo RCA-liittimillä ja hieman yllättäen myös liitäntä vinyylisoittimelle! Langaton kuuntelu onnistuu tasokkaalla 5.0-version Bluetooth-yhteydellä.  Pre-out liitäntöillä voit yhdistää subwooferin jos tarve vaatii.

 

Vasen kaiutin toimii ns. masterkaiuttimena joka toimii liitäntäkeskuksena. Vakiona toimitetaan 3 m yhdyskaapeli kaiuttimien välillä, lisävarusteena on saatavana myös 6 m kaapeli. 

Mukana seuraa myös erittäin selkeä ja helppokäyttöinen kaukosäädin.

Kaikki edellämainitut asiathan kuulostavat lupaavilta. Entä se äänenlaatu?

Lähdin testaamaan Melody Gardon Preacher Man-biisillä. Se on tunnetusti äänitetty tuhdin jämäköillä bassoilla ja dynamiikkaa riittää. Täytyy sanoa, nyt toimii! Lattia-Fenrikset välittävän hyvää ja tuhtia kontrollia tilaan yllättävän vaivattomasti ja mukaansa tempaavasti. Mahtipontinen biisi rullaa ja soinnissa on lämmintä auktoriteettia ja rytmikkyyttä. Bassot ulottuvat kotelon kokoon nähden yllättävän alas ja tehoakin on keskisuureen tilaan vähintään riittävästi. 

Sointia kuvaa sanat lämmin, kuulas keskialue, jämäkkyys. Tämä tarkoittaa ainakin minulle innostavuutta, no jonkin muun mielestä ehkä soinnin tiettyä kaupallisuuttakin - sellaista loudnessmaista sävyäkin, mutta ei överiksi asti. 

Fenris A55 on loistava vaihtoehto parantamaan TV:n omaa latteaa mikkihiiritoistoa - siinä tehtävässä siirrytään huimasti paremmalle tasolle, ei epäilystäkään! Ja vaikka et näitä kytkisikään telkkuun, saat järkevän hintaisen kaiutinparin sisäänrakennetun esivahvistimen kera. Et siis tarvitse tilaavievää vahvistinta, tämä kaiutinpari riittää! Ja mikä mukavinta, nämähän ovat piru vie tyylikkäätkin! Etulevyn kanssa tai ilman. 

Vähän liian hyvää ollakseen totta 650 euron hintaluokassa?

Edellinen julkaisu Testissä: Bowers & Wilkins PX7 S2E vastamelukuulokkeet
Seuraava julkaisu Argon Audio - tanskalaista hifilaatua edullisesti