Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Aalto 1pro - pikkujätti aktiivikaiutin Suomesta!

Aalto 1pro - pikkujätti aktiivikaiutin Suomesta!

Aalto-brändin takana on suomalainen kaiutinguru Antti Louhivaara. Hän on suunnitellut lukuisia kaiutinsensaatioita, kuten esim. varhaiset Amphionit sekä Aureliat. 

Nyt saimme testiin uunituoreet 1Pro aktiiivikaiuttimet. Kyseessä on erittäin kompakti toistin joka ulkoisesti näyttää täysin identtiseltä verrattuna passiivimalli 1:n kanssa. Pro-versio pitää sisällään D-luokan päätevahvistimet jossa bassoelementtia ryydittää 50W pääte ja toinen mokoma diskanttia. 

Takapanelista löytyy ehkä hieman yllättäen sekä diskantti- että bassosäätimet, joilla voi maustaa äänimaailmaa tarvittaessa. 

Mikä: uusi kotimainen aktiivikaiutin legendaariselta suunnittelijalta

Hinta: 499 euroa per kappale

Erityistä: kokoaan isompi ja musikaalisempi soundi

Lue lisää tai osta TÄSTÄ 

Sisääntulona löytyy perinteiset RCA-liittimet sekä ammattimaailmasta tutut balansoidut Phoenix-liittimet. Erikoisuutena Pro-malli tarjoaa myös ulostulot eteenpäin esim. subwooferille vietäväksi. 

Lähtökohdat ovat siis kohdallaan, mutta miten se tärkein - eli ääni?

Yhdistin Yamahan mainion WXC-50 etuvahvistimen antamaan signaalia.

Valitsin alkuun jämäkästi miksatun Tears for Fears:in Bad Man´s Song biisin, ja ei mennyt monta sekuntia ymmärtääkseni kuinka hyvin herra Louhivuori on jälleen onnistunut! Soundi on täyteläinen ja täynnä tervettä dynamiikkaa! On suorastaan uskomatonta kuinka näin pienestä kotelosta saadaan tuotettua näinkin pakottoman isoa ja muhevaa ääntä. Keskialue soi kuulaasti ja puhtaasti ja diskantin heleys on luonnollista ja nautittavaa. Bassot ulottuvat 50 Hz kieppeille - joka on kiitettävä suoritus, ja mikä tärkeintä, ne soivat napakasti.

Summa summarum: kympin arvoinen suoritus ja malliesimerkki kotimaisesta kaiutinosaamisesta!

 

 

Edellinen julkaisu Miten valita oikeanlaiset kaiuttimet kotiin?
Seuraava julkaisu Tuomas Vimma ja hifistely