Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Argon Fenris A5 - uusi monitoiminen aktiivikaiutin

Argon Fenris A5 - uusi monitoiminen aktiivikaiutin

Tanskalainen Argon Audio on tunnettu loistavasta hinta-laatusuhteestaan sekä ajattomasta skandinaavisesta muotoilustaan. Uusin jäsen tuoteperheessä on 

täysin uudistunut aktiivikaiutinpari A5 Fenris. Kyseessä on suositun edeltäjänsä

parannettu ja modernisoitu painos. Uusi Fenris-versio tarjoaa nyt ns. aidon aktiivirakenteen, eli siinä on jokaiselle elementille oma päätevahvistin, ns. bi-amp-rakenne. Jakosuodin on aktiivinen ja siinä on käytetty dsp-tekniikkaa äänenlaadun optimoimiseksi. Nämä ovat tämän hintaluokan kaiuttimille poikkeuksellisia ratkaisuja, yleensä tämä tekniikka on käytössä selkeästi kalliimmilla kaiuttimilla.

Tämän teknologian etuna on tarkempi ja kontrolloidumpi äänenhallinta sekä mahdollisuus ulottaa bassotoistoa normaalia syvemmälle. Lisäksi hyösuhde paranee koska ei tarvitse käyttää tehoja syöviä passiivijakosuotimia.

Mikä tuote: kompakti aktiivikaiutinpari moneen käyttöön

Hinta: 499 euroa / pari

Erityistä: HDMI-Arc-liitäntä ja loistava äänenlaatu

 

LUE LISÄÄ TAI TILAA TÄSTÄ

Värit: valkoinen, musta ja saarni

Varustelupuolella suurin ja hyödyllisin uutuus on HDMI-Arc-liitäntä, Jess!

Tämä tarkoittaa nyt helpompaa elämää television kanssa. Arc-ominaisuus antaa mahdollisuuden yhden kaukosäätimen käyttöön televisiota katsellessa. Toinen vaihtoehto on ottaa ääni TV:stä optisen liitännän kautta - sekin on toki toimiva ratkaisu, mutta äänenvoimakkuutta pitää siinä kohtaa säätää Argonin omalla kapulalla. Mutta ehdottomasti kannattaa käyttää ensinmainittua HDMI-väylää koska lähes kaikki nykytelkkarit sitä tukevat. 

Takapanelista löytyy myös perinteinen Aux-liitäntä sekä hieman yllättäen myös levysoitinliitäntä MM-äänirasialle. 

Bluetooth-vastaanotto löytyy myös. 

Kaiuttimen muotoilu on ajattoman tyylikäs pyöristettyine kulmineen.

Väreistä voi valita valkean lisäksi mustan tai vaalea saarnin.

Etuverkko kiinniittyy magneetilla, ja jos haluat ottaa sen irti, etupanelissa ei näy rumia tapin kiinnitysaukkoja, nerokasta!

Entä se ääni sitten? 

Nyt on hyvää kerrottavaa! Fenris soi todella komeasti. Soundissa on tiettyä jämäkkää otetta ja raikkautta. Basso-osasto on edeltäjäänsä selkeästi ulottuvampi ja napakampi. Keskialue on selkeä ja erotteleva, tämä on olennainen asia myös TV-käytössä. Diskantti soi kirkkaanpuoleisesti, muttei kuitenkaan ärsyttävästi. Hintaansa nähden erittäin kova luu joka haastaa selkeästi kalliimmat verrokkinsa.

 

 

Edellinen julkaisu Bowers & Wilkins Zeppelin - langaton ja ylellinen kaiutin
Seuraava julkaisu Harman Kardon Radiance 2400, upea ja innovatiivinen viihdejärjestelmä