Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Testissä: Marantz PM-14SE-vahvistin ja SA-14SE-sacd-soitin

Testissä: Marantz PM-14SE-vahvistin ja SA-14SE-sacd-soitinTekniset tiedot, viimeistely ja liitännät

Laitteista huokuu laatu jo paketointia myöten. Laitteiden tekninen viimeistely on todellista huippuluokkaa ja painoa alkaa olla uskottava määrä päästen raskaampaan hifiliigaan. Liitännät, liittimet ja painikkeet ovat kaikki huippulaatua. Esim. vahvistimen kaiutinliitännät ovat pomminvarmaa tekoa syöden järemmänkin kaiutinkaapelin.

PM-14 -vahvistimeen voidaan liittää yksi pari kaiuttimia ja viisi eri äänilähdettä sekä levysoitin, jota varten on mm/mc-otto. Kaukosäädin on metallipäällysteinen järjestelmäkaukosäädin, jolla voidaan ohjata myös saman sarjan soitinta. Tehoa valmistaja lupailee 90 W/8 ohm ja 140 W/4 ohm. Testasin laitteita B&W 802 Diamondin kanssa, joka on erittäin virtasyöppö kaiutin. Vahvistin jaksoi puskea matalia taajuuksia ihan kohtuullisella kontrollilla näille isoille lattiakaiuttimille, mutta selkeästi laitteet soivat paremmin jonkin vähän helpomman kaiuttimen kanssa.

Näistä kahdesta SA-14 -cd-soitin on selkeästi vakuuttavampi. Painoa tällä soittimella on yli 15 kiloa, joten voidaan puhua jo varsin järeästä laitteesta. Laitetta voidaan käyttää puhtaasti d/a-muuntimena, jolloin laitteeseen voidaan syöttää digisignaalia joko optisella, coaxiaalilla tai usb:lla. Laite pystyy toistamaan kaikki mahdolliset formaatit aina dsd-tiedostoista 24/192-studio master-tiedostoihin. Laitteen levylautanen on halpoihin soittimiin verrattuna erinomaisen tukeva, eikä muovisen pletkuva. Kaikin puolin soittimen toiminta on erittäin hyvää tasoa.

Kokeilin erilaisia tiedostomuotoja verkkokiintolevyltä Bluesound Node 2:n kautta, joka oli kytketty Marantzin coaxial-sisääntuloon Atlas Hyper Coaxial digitaali-kaapelilla. Soittimen näytössä välähtää aina eri näytteenottotaajuus, mutta muuten soittimen kaikki valot saadaan sammutettua parhaimman mahdollisen äänenlaadun saavuttamiseksi.

Äänenlaatu

Testasin laitteita monella erilaisella musiikilla aina raskaasta metallista jazziin ja klassiseen. Laitteiden ominaissoundi B&W 802 Diamondin kanssa on kontroilloidun kuivakka, mutta aavistuksen tummaan päin kallellaan. Laitteet pystyvät toistamaan nopeampaakin musiikkia varsin kivasti ja äänessä on hyvin potkua, mutta selkeästi ihan raskaimmalla musiikilla nämä menevät vähän tukkoon eli sopinevat paremmin kevyemmälle musiikille. Yläbassoilla on pientä taipumusta pehmentyä, mutta tosiaan helpomman kaiutinkuorman kanssa nämä soivat todella miellyttävästi. Tietyllä tavalla ääni on erittäin siisti, puhdas ja vakaa, mutta keskialueelle kaipaisi vähän lisää avoimuutta ja basso-osastolle tiukkuutta. Äänessä voisi olla hiukan lisää särmää erityisesti kitaramusiikilla. Stereokuva on hintaluokassaan hyvää tasoa eli laulaja pysyy keskellä ja soittimet erottuvat ja kerrostuvat hyvin kaiutinlinjan keskelle ja taakse.Selkeästi laitteiden välillä on synergiaa eli molempien äänelliset ominaisuudet ja sähköinen yhteensopivuus tukevat toisiaan. Kokonaisuutena laitteet sopivat monenlaiselle musiikille laadukkaan ja helppokuormaisen jalusta/lattiakaiuttimen kanssa, esim B&W CM6 S2 tai Dali Rubicon 2. Kauhean tummasointisen kaiuttimen kaveriksi en näitä välttämättä parittaisi.

Yhteenveto

Marantzin vahvistin ja sacd-kombo ovat erittäin pätevät omassa hintaluokassaan tarjoten kaikki mahdolliset liitännät, tarpeeksi tehoa ja laadukkaan äänenlaadun. Laitehyllyssä nämä ovat erittäin komea ilmestys ja huokuvat laatua tarjoten hyvää ääntä moneksi vuodeksi eteenpäin.

Testissä käytetty muu oheislaitteisto:

Kaiuttimet: B&W 802 Diamond
Kaapelointi: Atlas Hyper 3.5 kaiutinkaapeli, Atlas Hyper Symmetrical rca, Atlas Hyper Digital Coaxial, Atlas Eos 4.0 DD virtakaapelointi
Verkkosoitin: Bluesound Node 2
Levysoitin: Rega RP3 + Rega Elys 2

Lue lisää tuotesivuilta
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!