Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Stirling Broadcast SB-88 – luonnollista tarkkuutta suurella sydämellä

Stirling Broadcast SB-88 – luonnollista tarkkuutta suurella sydämellä

Yleisesti ja tekniset tiedot

Stirling Broadcast SB-88 on muuten vastaava kuin isoveljensä LS3/6, mutta tässä ns. keskimallissa on pienempi kotelo, eikä superdiskanttia, tehden tästä ihan normaalin kaksitiekaiuttimen. Kooltaan tämä kaiutin on toki todella suuri jalustakaiutin eli korkeutta tällä kaiuttimella on jopa 50 cm ja leveyttä ja syvyyttä n. 30 cm. Elementit on Seasin valmistamia, jotka on speksattu ja tuunattu tiukasti Stirlingin soundi-ihannetta mukaillen. Jokainen kaiutin mitataan, kuunnellaan ja säädetään erittäin tarkasti Britanniassa Doug Stirlingin tarkkoja korvia noudattaen. SB-88 parihinta vakioviimeistelylle on 3799,- ja special-viimeistelylle 3999,-. Lue lisää/osta verkosta.Stirlingin kaiuttimissa on tarkoituksella tehty ns. ääntä hukkaava kotelo, jolloin soundista saadaan tarpeeksi mehukas. Kotelo on siis melko ohut, jolloin tietyillä bassotaajuuksilla se selkeästi värähtelee. Toisaalta tämä rakenne vaatii jalustalta paljon eli parhaiten näiden kaiuttimien kanssa toimii Custom Designin Open Frame-kaiutinjalat, jotka ovat myös ylhäältä avoimet. Kotelo on tehty erittäin laadukkaasti 9 mm paksuisesta vanerista. Viilutuksen laatu on erittäin korkeatasoinne ja viimeistelyvaihtoehtoja on paljon aina tammesta tiger ebonyyn.

SB-88:ssa bassoelementti on suhteellisen suuri eli 8”, jolloin bassotoisto on tukeva, mehukas, mutta kuitenkin tarkka. Kuormaltaan kaiutin todella helppo eli impedanssi pysyttelee 8 ohmin tuntumassa ja herkkyydeltään kaiutin on 87 db/w. Parhaiten kaiuttimen kanssa toimii transienttitoistoltaan nopeampi ja rytmikkäämpi vahvistin, kuten esimerkiksi Exposure ja Rega, mutta rauhallisempiin hetkiin esim. jazzille ja klassiselle musiikille myös Electrocompaniet, Marantz ja Rotel toimivat.

ÄäniSB-88:n ääni poikkeaa valtavirran äänimaailmasta. Heti ensitahdeista lähtien huomaa miten keskialue on todella luonnollinen tehden lauluäänistä käsittämättömän aidon kuuloisen. Laulaja erottuu muusta musiikista selkeästi kaiutinlinjan keskelle, jolloin se ei huku muun musiikin sekaan. Kaiuttimien sijoittelun kanssa täytyy olla tarkkana eli kaiuttimet vaativat taakseen melko paljon tilaa, jotta soundi saadaan avautumaan. Kun kaiuttimien paikat ovat kunnossa, ne katoavat täysin huoneeseen luoden yhden parhaista stereokuvista, joita olen kuullut.

Orkesteri levittäytyy luonnollisesti ja syvästi kaiutinlinjan taakse erotellen eri soittimen selkeästi levyltä laulajan pysyessä tiukasti stereokuvan keskellä. Kaiuttimien ääntä voisi siis verrata paneelikaiuttimien ja suuren Genelecin tarkkailumonitorin hybridiksi, jossa soittimien luonnollisuus ja yleissointi on todella miellyttävä. Kaiuttimilla on helppo kuunnella myös huonommin äänitettyjä levyjä, jolloin äänitysvirheet eivät nouse niin helposti esille, vaan kuulijan on helppo kiinnittää huomio itse musiikin sisältöön. Tietyllä tapaa Stirlingien soundi on sopivalla tavalla värittynyt, mutta levy toisensa jälkeen älyttömän tarkka monitorimaisuus yhdistettynä suureen miellyttävään soundiin tekee näistä kaiuttimista todellisen musiikinkuuntelijan nautintotyökalun.“What's special about the SB-88 is the timbre, the tonality: a character that seemed to be the same whether I used solid-state or tubes. The sound is sweet.” - Sam Tellig - Stereophile Feb 2014.

“true transparency with no need to resort to the hackneyed treble-lift "trick" to give the false illusion of detail, combined with the sort of tonal neutrality that is very rare these days.” - Mark Hennessy.

Speksit

Tehonkesto 90w continuous, 150w short term, IEC268
Max. äänenpaine 107dB, pair @2m
Impedanssi 8ohm nominal
Liittimet Bi-wire, 4mm terminals (plugs/wires to 4mm cross sectional area)
Taajuusvaste 48Hz to 18kHz +/-3dB (on HF axis @1m)
Jakotaajuus 3 kHz
Herkkyys 87dB/1watt/1m
Kotelo ja mitat Reflex loaded. 27cm (w) x 30cm (d) x 50cm (h)
Paino 14.4kg
Viimeistelyvaihtoehdot Cherry, Walnut, Black Ash, Ebony, Rosewood
 
 Lue lisää/osta verkosta
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!