Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Rega Elicit-R - todellinen herkku vahvistimeksi

Rega Elicit-R - todellinen herkku vahvistimeksi

Rega Elicit-R on Elicit-sarjan vahvistimista oikeastaan jo kolmas painos, joka noudattelee vahvasti isoveljensä Osiriksen jalanjälkiä. Melko siroksi vahvistimeksi Elicit-R on todella painava ja jykevä. Viimeistelyn laatu on erinomainen, joskaan ei ihan niin japanilaistyylisen hiottu, vaan pikemminkin militaristisen robusti.Vahvistin tarjoaa 105 wattia 8 ohmiin ja 162 wattia 4 ohmiin, joka riittää jo vaikeammallekin kaiutinkuormalle. Vahvistimessa on Regan tapaan erinomainen levysoitinetuaste ja kotiteatteriliitäntä. 1 inputia voidaan käyttää joko levysoitinliitäntänä tai normaalina linjasisääntulona, jossa on kuitenkin panostettu muita liitäntöjä parempaan häiriöetäisyyteen, jolloin siihen suositellaan liitettäväksi esim. Rega Aria -riaa-korjain. Kaukosäädin on Regan oma Solaris, jossa on erinomainen käyttötuntuma ja jolla voi ohjata myös saman merkin cd-soitinta.

Mutta miltä tämä laite sitten kuulostaa? Elicit-R on ääneltään todella korkeatasoinen vahvistin, joka tekee musiikinkuuntelusta erityisen hauskaa ja innostavaa. Basso on todella alasulottuva, kontrolloitu ja jykevä. Keskialuetoisto on selkeä ja avoin. Laulaja pysyy todella tarkasti keskellä. Diskantti on toistoltaan sellainen, johon ei kiinnitä edes huomiota eli kokonaisuutena laitteen ääntä ei tarvitse analysoida, vaan musiikki vie mennessään. Ylipäätänsä laite tekee musiikkityylistä riippumatta musiikista todella selkeää ja menevää. Meno on ruudikasta, melodista ja hakkaavaa. Bassolinjat tulevat todella selkeästi esille, rumpalin tekemistä on helppo seurata ja rytmi rullaa nopeasti eteenpäin. Laite on todellinen rytmikone siis, joka pystyy toistamaan silti myös herkemmän musiikkityylin soljuvasti.Rega hyötyy suuresti saman merkin äänilähteestä, joten tässäkin kokeilussa käytettiin Regan D/A-muunninta ja Rega RP6-levysoitinta Exact-äänirasialla. Elicit-R:n kaveriksi on lisäksi juuri saatu Suomeen Saturn-R -cd-soitin, jossa on samassa paketissa myös loistava d/a-muunnin! Kopaltaan tämä on sama kuin Elicit-R.

Saman merkin synergia paistaa todella selkeästi läpi. Regan d/a-muunnin tuo ääneen lisää selkeyttä, orgaanisuutta ja kontrollia. Vahvistin vaatii oikeasti hyvän lähteen kaverikseen, jotta siitä saadaan kaikki irti. Regan digilähteet ovat ääneltään todella mehukkaita ja usein niiden kehutaankin kuulostavan jopa vinyylisoittimelta! Myös kaapelit viimeistelevät äänen. Regan kanssa käytetään yleisesti Atlas Cablesin kaapeleita, jotka valmistetaan käsityönä Skotlannissa. Testissä käytetty Atlas Hyper-sarja teki musiikin seuraamisesta entistä helpompaa ja sävytoistosta rikasta. Eri soittajien tekemiset tulevat levyltä selkeästi esiin ja Hyper-kaiutinkaapeleilla basso kouraisee todella alas pysyen kuitenkin kontrolloituna.Kaikki nämä tuotteet on ostettavissa Hifistudion myymälöistä ja Hifistudion verkkokaupasta!

Rega Elicit-R, 1990 €
Rega DAC, 899 €
Rega Saturn-R, 2390 €
Rega RP6, 1499 €
Atlas Hyper 2.0, alk. 239 €
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!