Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Miten valitset sopivan soundbarin?

Miten valitset sopivan soundbarin?

Miten valita sopiva soundbar televisiolle

Löydä oikea soundbari sinun tilaasi ja budjettiisi

Soundbar on aina ollut helppo tapa parantaa television ääntä. Mutta tänä päivänä ne pystyvät tarjoamaan paljon enemmän kuin parannusta tv:n ääneen.

Minkä tyyppinen soundbar on oikea sinulle?

Hintahaarukka on laaja, 200€ perustoistimesta aina 2000€ maksavaan huipputuotteeseen.. Voit kaventaa vaihtoehtoja huomattavasti kysymällä itseltäsi muutaman kysymyksen.

Etsitkö täysmittaista kotiteatterielämystä vai haluatko vain tuntuvan päivityksen television ääneen? Kuuntelisitko myös musiikkia soundbarista? Haluaisitko sen olevan osa monihuonejärjestelmää? Onko ääniohjaus tärkeää sinulle? Ja tärkeä kysymys, mihin sijoittaisit sen?

Mihin sijoittaa soundbarin

Useimmat soundbarit ovat riittävän matalia, jolloin ne eivät häiritse television katselemista tai kaukosäätimen käyttöä. Mutta tämä kannattaa tarkistaa etukäteen. Varmista soundbarin kiinnitysvalmius jos haluat kiinnittää sen seinään.

Harman Kardon Enchant soundbar + subwoofer-yhdistelmä, hinta 1499 eur 

Harman Kardon Enchant soundbar + subwoofer-yhdistelmä, hinta 1499 eur, lue lisää TÄSTÄ

Haluatko että puhe kuuluu paremmin?

Kaikki soundbarit kohentavat puheen selkeyttä, mutta joillakin on erikseen suunniteltu ominaisuus joka napin painalluksella parantaa entisestään puheen kuuluvuutta. Tämä on hyvä ratkaisu esimerkiksi iäkkäämmän ihmisen olohuoneeseen.

Surround-elämys

Ennen piti olla ainakin viisi kaiutinta kotiteatterielämyksen saamiseksi. Tänä päivänä se on vieläkin ihanteellinen konfiguraatio, mutta soundbar on hyvä vaihtoehto heille, ketkä eivät halua isoa monimutkaista 5.1 -järjestelmää kotiin.

"Aidossa" 5.1 -järjestelmässä vahvistin lähettää eri äänisignaaleja eri kaiuttimille, muodostaen liikkuvan ja elävän äänikuvan. Soundbar voi sisältää peräti 13 kaiutinelementtiä, jolloin se muodostaa digitaalisesti surround-äänen toistamalla eri signaaleja eri kaiutinelementeistä ja peilaamalla niitä moneen suuntaan. Korville tämä äänikokemus kuulostaa hyvinkin todenmukaiselta. Edistyneen teknologian ansiosta ääni todellakin kuulostaa siltä että se tulisi takaa, sivusta ja edestä samaan aikaan.

Tästä huolimatta muutamalla valmistajalla on markkinoilla soundbar takakaiuttimilla, jolloin päästään hyvin lähelle aitoa hunajaa. Jos kolmiulotteinen ääni on sinulle välttämättömyys, kannattaa sinun hankkia ylläoleva vaihtoehto.

Tarvitsetko subwooferia?
Sonos Sub, langaton subwoofer Sonos-järjestelmään, 799 eur. Lue lisää tai osta TÄSTÄ

Jos haluat saada kaiken irti musiikista ja elokuvista, on subwoofer hyvä olla mukana. Monessa setissä on subwoofer osa settiä. Joissakin missä ei tule erillistä subwooferia, on liitäntä ulkoiselle subwooferille. Jos taas sinulle riittää tasokas äänikokemus ilman niitä matalimpia jyrinöitä, säästät hieman rahaa valitsemalla vaihtoehdon ilman subwooferia.

Entä musiikki?

Soundbarit sisäänrakennetulla Bluetoothilla antavat sinun toistaa langattomasti musiikkia puhelimesta tai tabletista. Jotkut tukevat jopa suoraan striimauspalveluja wifin avulla, jolloin pääset nauttimaan Spotifyn tai Tidalin soittolistojesi antimista. Yleensä liitäntämahdollisuuksiin kuuluu usb-, aux- ja rca-liitäntä, joilla saat lähestulkoon kaikki vanhat sekä uudet laitteet kytkettyä soundbariin.


Sonos Playbar soundbar, huipputason soundbar, 799 eur. Lue lisää tai osta TÄSTÄ

Olohuoneen rajojen ulkopuolelle

Soundbarisi voi myös näytellä keskeistä roolia monihuonejärjestelmässä. Moni valmistaja tarjoaa soundbareja jotka voi liittää osaksi kokonaisuutta, mihin esimerkiksi kolmen huoneen äänentoisto on liitetty. Monihuonelaajennus on tarjolla mm. Sonoksella, Harman Kardonilla ja Bang & Olufsenin tuotteissa.


Bang & Olufsen Stage on loistoluokan soundbar jonko äänenlaatu hakee vertaistaan. 1500 eur. Lue lisä tai tilaa TÄSTÄ


Liitännät

Useimmat soundbarit ovat all-in-one systeemejä, missä vahvistin ja kaiuttimet ovat kaikki samassa paketissa. Se onkin yksi isoimmista hyödyistä - johtosotkua ei tule ja sisustuksen puolelta voi antaa vihreää valoa. Mitään erillistä kytkentäyksikköä ei tarvita, vaan kaikki on yhdessä soundbarissa. Suositeltavaa on käyttää HDMI-kaapelia jos soundbari tukee surround-ääntä, tällöin kaikki kolmiulotteisen äänen tuottamiseen tarvittavat äänibitit tulevat perille. Lähes kaikkien merkkien soundbarit yhdistyät saumattomasti televisioosi, joten ohjaat koko järjestelmää tv:n kaukosäätimellä.
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!