Hyppää sisältöön
Marantz NR-1508 -matala uuden aikakauden AV-viritinvahvistin

Marantz NR-1508 -matala uuden aikakauden AV-viritinvahvistin

Marantz toi vuonna 2009 markkinoille ensimmäiset ns. slim-sarjan AV-vahvistimet. Ne saavuttivat välittömästi suuren suosion. Markkinoilla oli
selkeästi kysyntää laadukkaalle monikanavavahvistimelle joka oli vain 10.5 cm korkea, mutta joka tarjosi aivan riittävät tehot ja toiminnot normaalihuoneeseen.
Löytyi siis kerrankin malli joka mahtui useimpien käyttäjien TV-tason sisälle. 

Hifistudion yksi ostetuimmista AV-viritinvahvistimista on eittämättä malli NR-1506. Äskettäin esitelty uutuusmalli NR-1508 tuli ja korvasi edeltäjänsä.
Ulkoisesti NR-1508 näyttää samalta kuin 1506 mutta jotain hyvin olennaista ja ylellistä löytyy kannen alta: HEOS-monihuonejärjestelmä!Mikä laite: litteä 5.1 AV-viritinvahvistin 
Mitä uutta: HEOS-monihuonejärjestelmä sisällä
Hinta: 599 euroa


Vielä muutama kuukausi sitten tämä ominaisuus oli vain emoyhtiön Denonin huippumalleissa, mutta nyt se on siis saatavana edullisessa 599 euron laitteessa!
Voit siis asentaa ilmaisen HEOS-appsin mobiililaitteesesi ja hyödyntää mm. Spotifyn, Tidalin ja nettiradion tarjontaa monipuolisemmin kuin aiemmin.
Sinulla on siis mahdollisuus lisätä vaikkapa HEOS kompakti langaton kaiutin keittiöösi ja vaikkapa makuuhuoneeseen, ihan miten haluat.
Käyttöliittymä on helppo ja sitä on kehitelty ja päivitetty aina vain paremmaksi.

Vahvistin on mallia 5.1 eli nyt mennään perinteisellä kahden takakanavan monikanavareseptillä joka varmaankin juuri se miten useimmissa 
talouksissa kotiteatteri on viritetty ja hyvä niin. Koska laite on fyysisiltä mitoiltaan noin puolet perinteisestä, ovat teholukemat hieman maltillisemmat eli 50W jatkuvaa 
tehoa per kanava. Käytännössä tämä riittää mainiosti perinteiseen olohuoneeseen mainiosti - varsinkin jos käytössä on aktiivinen subwoofer.


Takapanelin näkymää. Näillä liitännöillä pärjää pitkälle. Huomaa pre out-liitännät aktiivikaiuttimille. 

Yksi slimmi-Marantzin ehdoton valtti on ns. pre out-liitännät kahdelle etukaiuttimelle, eli voit kytkeä siihen laadukkaat Genelecin aktiivikaiuttimet.
Moni asiakkaistame on valinnut juuri tämän vahvistimen käyttääkseen sitä stereotilassa tv:n kera: tyylikästä, selkeää sekä erittäin laadukasta.
Suurin osa nykytelkkareistamme toimii nimittäin synkronissa Marantzin kanssa, eli kun kytket TV:n päälle se aukaisee myös Marantzin ja on
heti valmis toistamaan TV:n äänen (ARC-toiminto). Sokerina pohjalla on myös synkronissa toimiva äänenvoimakkuudensäätö TV:n ohjaamana.
Muita herkkuja mainitakseni: Bluetooth, Spotify Connect ja nettiradio (myös perinteinen FM-radio). 
Laitteessa on myös wifi-antennit takana ja perinteinen ethernet-liitäntä on myös mahdollinen.


Yksi markkinoiden selkeimmistä kaukosäätimistä? 

Kun kaiken kukkuraksi Marantz tarjoaa todella käyttäjäystävällisen ja helpon käyttöönottoliittymän ja selkeät valikot, voidaan todeta että 
hittivahvistimen päivitys tekee tästä uudesta NR-1508 vaikean vastustaa! 
Edellinen julkaisu Bang & Olufsen Stage - maailman paras soundbar?