Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Langatonta vaivattomuutta yhdellä kaukosäätimellä: esittelyssä Bang&Olufsenin 4K-tv ja langattomat aktiivikaiuttimet

Langatonta vaivattomuutta yhdellä kaukosäätimellä: esittelyssä Bang&Olufsenin 4K-tv ja langattomat aktiivikaiuttimet

Uutta B&O:lta

Beovision Avant 4K-tv ja Beolab 20-aktiivikaiuttimet ovat B&O:n uutuustuotteita, jotka ovat saaneet markkinoilla lämpimän vastaanoton. Uusi Beovision Avant jatkaa jo edesmenneen Avantin jalanjälkiä, joten monelle vanhalle B&O-harrastajalle uuden tv:n markkinoille tulo on ollut tärkeä hetki. Samoihin aikoihin uudistui B&O:n jo legendaksi muodostuneet Beolab 8000-kaiuttimet, joiden uusin versio on Beolab 18. B&O:n uudet kaiuttimet saadaan kytkettyä Avantiin ja uusimpiin Beovision 11-sarjan koneisiin langattomasti WISA-tekniikan avulla, jonka kautta voidaan toistaa 24/96-tasoista hires-ääntä, jopa 7.1-kanavaisena!

Maailman paras ja helppökäyttöisin tv

Beovision Avant huokuu laatua jo pakkauksesta lähtien. Pelkkä televisio painaa yli 50 kiloa, joten television sisällä on paljon muutakin kuin vain kuoret ja paneeli. Itse asiassa televisio sisältää hifitasoiset kaiuttimet, kaapeli, antenni –ja satelliittivirittimet, monikanavaprosessorin, smart tv:n ja todella kattavat liitännät. Näistä mainittakoon 6 Hdmi-liitäntää ja B&O-kaiuttimille omat rj45-liitäntäpaikat. Television takana on tilaa esim. Apple Tv:lle tai ulkoiselle kovalevylle tallennusta varten. Musiikki voidaan tuoda ulkoiselta verkkosoittimelta (esim. Sonos Connect) digitaalisena, koska televisiossa on yksi digitaalisisääntulo. Lisäksi moottoroidun jalustan avulla televisio voidaan ohjata jo käynnistymisvaiheessa asettumaan oikeaan kulmaan lempikatselupaikkaa kohti.Televisiossa on paras kuva, mitä olen ikinä nähnyt missään. Väritoisto, mustan taso ja tarkkuus ovat silmiä hivelevää. Kuva on oikeasti kolmiulotteinen jo ihan tavallisella tv-lähetyksillä. HD-tasoisena kuva on jo supertasoa 4K:sta puhumattakaan. Television omat kaiuttimet ovat Bang&Olufsenin tapaan huolella suunnitellut, joten tämäntasoista ääntä ei muista televisioista löydy. Itse asiassa televisio sisältää kaksi subwooferia ja 3 eri kaiutinta. Television omaa kaiutinta voidaan hyödyntää kotiteatterijärjestelmässä keskikaiuttimena.

Kuvanlaadun ohella tv on myös markkinoiden helppokäyttöisin alkuasennusten jälkeen. Televisiota voidaan ohjata joko B&O:n omalla kaukosäätimellä tai iPadin Beo remote-app:lla.Beoremote One eli B&O:n uusi ja tyylikäs alumiinijärjestelmäkaukosäädin on kerrankin sellainen, jossa on mietitty oikeasti kuluttajaa. Kaukosäädin sopii käteen ergonomisesti, nappulat on sijoiteltu järkevästi ja niiden käyttö on jouhevaa. Kaukosäätimessä on kolme pikanäppäintä, joiden taakse saadaan asetettua tv:n eri toimintoja, kuten Spotify, tv-viritin ja Youtube. Kaukosäätimella saadaan ohjattua myös muiden merkkien laitteita, joten tämän jälkeen pärjäät yhdellä kaukosäätimellä. Ohjain tottelee näppärästi Apple tv:n, Elisa Viihde-boksin, Playstationin, bluray-soittimet, digiboksit jne. Kaukosäädinkäskyt ladataan Internetistä televisioon, jolloin ir-silmäkaapelin avulla käskyt menevät perille. Todella helppoa ja näppärää. IPadin Beo remote App:n avulla saadaan ohjattua lähes kaikkia television toimintoja ja lisäksi käyttöön saadaan iPadin näppäimistö, jolloin kirjainten syöttäminen on helppoa.

Langattomat aktiivikaiuttimet

Bang&Olufsenin uudet Beolab-sarjan kaiuttimet (17, 18, 19 ja 20) ovat kaikki langattomia WISA-tekniikan ansiosta eli ne voidaan kytkeä langattomasti Beovision Avantiin ja Beovision 11:een. Virtajohto vain seinään ja homma toimii. Kaiuttimilla on helppo tehdä langaton kotiteatteri eli takakanavat vaativat enää virtajohdon.

Tällä kertaa testipenkissä on Beovision Avant 55” ja Beolab 20 tavanomaisessa kerrostalo-olohuoneessa. Ääneltään uusi Beolab 20 on Avantin kanssa huippuluokkaa. Paatuneena hifiharrastajana olin vähän skeptinen kaiuttimien langattomuudesta, mutta reilun kuukauden käytön jälkeen olisi vaikeaa palata vanhaan. Beolab 20 on todella suorituskykyinen kaiutin, vaikka onkin kooltaan melko pieni. Tehoa näissä aktiivikaiuttimissa on yhteensä 640 wattia, joten kontrollia riittää. Lisäksi selvitään pienellä virrankulutuksella, kiitos B&O Icepower-moduulien. Bassoelementtinä on 10”, joten matalat taajuudet irtoavat vaivattomasti. Elokuvilla ja tv-ohjelmissa kaiuttimet ovat puhtaat, avoimet ja tarkat. Ei näin hyvää ääntä ole ennen tullut televisiosta!

Musiikilla kaiuttimet toimivat millä vain materiaalilla. Demomateriaalina huudatin punkia, death metallia, rockia, poppia, klassista ja jazzia – kaikki toimii!  Basso on seurattava ja napakka ulottuen erittäin alas. Speksien mukaan kaiutin toistaa alle 20 Hz! Kaiuttimien takana on dippikytkimet, jolloin basson tasoa voidaan säätää eri sijoittelujen mukaan (seinä, vapaa, kulma). Kaiuttimien ominaissoundi on miellyttävä ja avara, mutta ei kuitenkaan liioitteleva. Stereokuva pysyy tarkalleen keskellä ja soundi leviää mukavasti x- ja y-akselilla. Osaltaan soundin puhtaus ja avoimuus johtuvat varmasti B&O:n akustisesta linssistä, joka levittää ääntä 180 astetta ympäriinsä vähentäen myös lattiaheijastuksia. Keskialuetoisto kaiuttimessa on miellyttävä ja vokaalit kuulostavat selkeiltä, eivätkä ässät sihahtele millään huonommallakaan materiaalilla. Suurikokoisten brittimonitorien ystävänä kaiutin on erittäin korkeaa tasoa. Kaiutin on kaikessa vaivattomuudessaan yleispätevä toistin, joka tosiaan yllätti vanhan hifistin. 

Haaveista totta

B&O on audiomaailman helppokäyttöisin merkki, joka vaatii alkuun tarkan asennuksen ja asetusten teon. Tämä tehdään aina myyjäliikkeen toimesta. Hintalappu ei ole välttämättä ihan halvin, mutta toisaalta laitteet kestävät käyttöä isältä pojalle ja toimivat osana koko kodin sisustusta. 

Jos jotain negatiivista pitäisi näistä laitteista löytää, tulee ensimmäisenä mieleen näiden kantaminen neljänteen kerrokseen ilman hissiä! Toisaalta tämän jälkeen on myös haastavaa palata tavanomaiseen hifistelyyn, koska B&O:n kanssa kaikki toimii kerralla.

Ota yhteyttä lähimpään Hifistudio-myymälään tai Bang&Olufsen Helsinki-liikkeeseen, niin teemme haaveistasi totta!

ps. nyt vuoden 2014 loppuun asti Beovision Avantiin ja Beolab 18-kaiuttimiin 5 vuoden takuu!

Lue lisää: Beovision Avant 55” + moottoroitu teline: 8290 €
Lue lisää: Beolab 20: 8990 €/pari
Lue lisää: Beolab 18: 4499 €/pari
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!