Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Kevään kuumimmat langattomat bluetooth-kaiuttimet!

Kevään kuumimmat langattomat bluetooth-kaiuttimet!

Lähes jokaiselta valmistajalta löytyy tällä hetkellä jonkilainen bluetooth-mobiilikaiutin ja langattomat kuulokkeet. Kaikkien laatu on vähintään tyydyttävää tasoa, mutta pienellä panostuksella ja harkinnalla saavutetaan jo erittäin korkeatasoista ääntä kohtuullisella investoinnilla.

Käytännössä bluetooth-mobiililaitteiden hintataso lähtee sadasta eurosta ylöspäin. Kuulokkeissa hyvä tasoista langatonta ääntä alkaa löytyä parista sadasta eurosta ylöspäin. Useimmista kuulokkeista löytyy jo myös langaton vastamelukuuloke, joka on omiaan mukaan lentokoneeseen ja aamubussiin.

Seuraavaksi tarkastellaan neljän eri valmistajan mobiilikaiutinta.

Vaihtoehto 1 - edullinen ja monipuolinen

Edullisessa hintaluokassa hyvänä vaihtoehto on JBL Charge 2, joka on tällä hetkellä supertarjouksessa hintaan 99 €. Laitteen avulla voit jopa ladata puhelinta usb-väylän kautta ja käyttää laitetta hands freenä. Akkukesto on n. 12 h.

JBL Charge 2 - edullinen ja monipuolinen bluetooth-kaiutin


Vaihtoehto 2 - tyylikästä suorituskykyä

Mikäli halutaan selkeästi puhtaampaa ääntä ja parempaa suorituskykyä, kannattaa laitteeseen investoida pari sataa lisää, jolloin päästään nauttimaan jo todella korkeatasoisesta mobiiliäänestä. Kaksi loistavaa vaihtoehtoa reilun kolmensadan euron hintaluokassa ovat B&O Beoplay A2 ja B&W T7. Molemmat laitteet ovat vielä kuljetettavissa mukavasti lähes minne vain. Hyvän akkukeston ansiosta näitä voi soittaa jo kokonaisen vuorokauden verran eli 24 h.

B&W T7

B&W:ssä on lainailtu paljon tekniikkaa B&W:n kaiutinsarjoista eli laitteessa on jopa hunajakennorakenne ja pieni bassoradiaattori takaseinässä. Ääneltään tämä laite on harvinaisen puhdassointinen mobiililaitteeksi. Akkukestoksi luvataan 18 h. Värit: musta. Hinta: 349 €

B&W T7 sisältää mm. hunajakennorakenteen!

B&O Beoplay A2

Beon uusi A2 on kokoisekseen hirmuisen hyvä laite, jota voit soittaa miten päin haluat eli laite soi sekä etu että takapuolelta. Laitteessa on myös hieno nahkaremmi. Ääneltään tämä soi Beon tapaan tarkasti, miellyttävästi ja selkeästi. Bassotoisto on tämän kokoiseksi laitteeksi ihan uskomattoman hyvä. Värit: musta, hopea, vihreä. Hinta: 349 €.

B&O A2 vihreänä tuo mieleen armeijahenkisen retroradion

Vaihtoehto 3 - rajua suorituskykyä upealla viimeistelyllä

Yksi uusimpia tulokkaita mobiilikaiutinmarkkinoilla on upea B&O Beolit 15, joka jatkaa vanhan Beolit 12:n uutena painoksena. Beolit 15:ssa on pelkästään bluetooth 4.0, joten laite on vanhaan verrattuna täysin mobiili. Tehoa tästä laitteesta irtoaa mahtavat 240 W, joten laite ei jätä kylmäksi edes vähän isommassa tilassa. Laitteen ääni on todella puhdas ja selkeä. Bassotoisto kouraisee jo todella alas täyttäen isonkin tilan. Akkukestoksi luvataan 24 h. Värit: vaaleanpunainen, shampanja, vaalean sininen. Hinta: 499 €.

Beolit 15 on kuin soiva eväskori!

Yhteenveto

Kaikista artikkelissa esitellyistä laitteista löytyy omat hyvät ja huonot puolensa. Mitä isompi koko, niin sitä parempi akkukesto, bassotoisto ja kotelon tukevuus. Toisaalta tällöin myös liikuteltavuus hankaloituu ja koko ja paino kasvavat. Pienestä laitteesta ei sitten taas saada maata järisyttävää bassoa tai kauhean pitkää akkukestoa. Joka tapauksessa jo edullisesta hintaluokasta löytyy pätevä laite esim. mökin terassille.
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!