Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Exposure XM5 – pieni stereovahvistin vinyyli- ja tv-käyttöön

Exposure XM5 – pieni stereovahvistin vinyyli- ja tv-käyttöön

Uusi XM-sarja

Exposure XM on täysin uusi mallisarja tarjoten ainoastaan pieniä, ns. puolikoppaa leveitä laitteita, musiikin kuunteluun. Mallistossa on tällä hetkellä XM5-vahvistin, XM3-levysoitinesivahvistin ja myöhemmin keväällä on tulossa myös uusi kuulokevahvistin dacilla. Olisi myös ihme jos mallisto ei täydentyisi myöhemmin esim. dacilla, monopäätteillä ja cd-soittimella.

XM5-vahvistimen hinta on 1499 € ja XM3 mm/mc -levysoitinesivahvistimen hinta on 799 €.

Lue lisää/osta laite verkkokaupasta!


kuva 1. XM5 mustana

kuva 2. XM5 titaanin värisenä

Liitännät ja tekniset tiedot

Exposure XM5 on perinteikäs transistoristereovahvistin, joka Exposuren mukaan on suunniteltu erityisesti vinyyli- ja tv-käyttöön. Vahvistimessa onkin poikkeuksellisen kattavat liitännät tämän kokoluokan laitteeksi. Digisisääntuloja on peräti viisi kappaletta, joista kaksi on optista sisääntuloa, kaksi on bnc/coaxial-sisääntuloja ja yksi on usb-sisääntulo dsd-tuella. Lisäksi laitteessa on av input-kotiteatterikytkentää varten, normaali rca input, preout-liitäntä sekä mm phono input. Vahvistin tarjoaa 60 W/kanava ja virtalähde on 200 VA. Laitteen mukana tulee myös kaukosäädin.


kuva 3. XM5 takapaneeli ja liitännät

Ääni

Käytän yleensä laitteiden testaamisessa erilaisia musiikkityylejä, jotta pääsen helpommin sisälle laitteen sielunfilosofiaan. Exposuren kanssa soitin Bluesound Node 2-verkkosoittimelta Tidalista erilaisia musiikkityylejä aina jazzista mättöheviin. Bluesound oli kytketty Atlaksen laadukkaalla Ascent Ultra Digital-coaxiaalikaapelilla, jolloin d/a-muunnos tapahtui Exposuren päässä.

Koukuttava ääni kaikenlaiselle musiikille

Miten tämä pikkuihme sitten soi? Heti ensitahdeista lähtien huomaa tutun sukulaissoundin muiden Exposure-laitteiden kanssa eli bassopäästä todella potkuisa ja kontrolloitu soundi, läpikuultava keskialue ja musiikin todella rytmikäs ja nopea toistuminen. Musiikki rullaa eteenpäin todella menevästi, jolloin eri instrumentit erottuvat levyltä todella tarkasti. Musiikki ei ole yhtä mössöä, vaan sen seuraaminen on helppoa. Toki erillisellä dacilla, etusella ja päätevahvistimella saa aina puhtaampaa ja kontrolloidumpaa soundia, mutta tämän pikkuvahvarin juttu onkin pieni koko!

J. Karjalaisen uudella Sinulle Sofia-levyllä on mukavan 70-lukutyylinen soundimaailma tarjoten hammond-urut ja groovaavia bassolinjoja yhdessä menevän kompin kanssa. Levyn soundimaailma ja sanoitukset imaisevat helposti mukaansa ja Exposuren kanssa unohtuu helposti kuuntelemaan biisin toisensa jälkeen ilman että sormi hakeutuu samantien etsi-painikkeelle.

Pour Habitin rokkaavalla punkilla taas Exposure kertoo miten särökitara ja nakuttavat basarit kuuluvat tuoda esille. Exposure ei kaunistele levyn soundia yhtään vaan tekee siitä juuri sellaisen kuin voisi punk-keikalla menon olevan: särmikästä ja potkivaa.

Leonard Cohenin viimeisimmäksi jääneellä You Want It Darker-levyllä taas on mystisen utuinen tunnelma ja levyn äänimaailma sisältää paljon kaikuja ja erittäin syvää ja rouheaa laulantaa ja lausumista. Exposure toistaa levyn kaiut ja kerrostuneet kuorolaulut erittäin aidon kuuloisesti ja kolmiulotteisesti. Cohenin laulu piirtyy tarkasti keskelle kaiutinlinjaa, kun taas konekomppi antaa taustalle mystisen ja rullaavan basaripotkun. Exposuren soundi on tälläkin levyllä hiukan jopa isotteleva, jolloin ääni kuulostaa todella livemäiseltä.

Yhteenveto

Vahvistinta voi suositella kaikille, jotka haluavat laadukkaan ja pienen stereovahvistimen musiikin kuunteluun hyvillä liitännöillä. Tähän saat helposti kiinni levysoittimen, television, verkkostreamerin, cd-soittimen ja tietokoneen. Markkinoilla on paljon pieni kokoisia vahvistimia, mutta usein niiden ääni jättää paljon toivomisen varaa ja teholukemat ovat vaatimattomia. Exposurella voit soitella melko suvereenisti jo vähän vaikeampiakin kaiutinkuormia ja ääneltään tämä laite on todella koukuttava.

Lue lisää/osta laite verkkokaupasta!

Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!