Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Esittelyssä brittihifimerkki Exposure Electronics

Esittelyssä brittihifimerkki Exposure Electronics

Juuret live-musiikissa

The Who HIWATT

Exposure perustettiin vuonna 1974, jolloin yhtiön perustanut John Farlowe haki uralleen uutta nostetta kuluttajaelekroniikan puolelta suunniteltuaan HIWATT-bassokitaravahvistimia tunnetuille yhtyeille, kuten esim. Deep Purple ja Uriah Heep. Jo alkuajoista lähtien Exposuren filosofiana on tarjota laitteita, jotka pystyvät toistamaan musiikin innostavana, livemäisenä ja menevänä. Perinteiset taajuusmittaukset ja speksit paperilla eivät ole olleet ratkaiseva tekijä tämän merkin kohdalla, vaan yhä useampi on koukussa tähän merkkiin sen musiikintoistokyvyn ansiosta.

Exposuren kohdalla ei tarvitse pähkäillä kuulostaako musiikki kirkkaalta vai tummalta, kuinka alas basso toistaa tai onko äänikuva liioittelevan suuri. Exposuren ensisijainen tavoite on tarjota musiikista vain ne olennaisimmat asiat, jolloin tietyt asiat jopa karsitaan pois! Tarkoituksena ei ole siis tarjota kaikkea mahdollista viivasuoralla taajuusvasteella, vaan poimia korvan kannalta vain se olennaisin juttu musiikin kuunteluun. Jos jalka alkaa naputtaa musiikin tahdissa tahtia, iho nousee kananlihalle ja huomaat kuuntelevasi kokonaisen levyn putkeen, ollaan oikeiden asioiden äärellä. Lisäksi Exposuren vahvistimissa on kiinnitetty erityistä huomiota hyvään virranantokykyyn kotelon kokoon nähden erittäin suuren toroidimuuntajan ansionsta, joten niiden bassokontrolli on poikkeuksellisen hyvä tarjoten erittäin bodykkaan soundin. Exposuren design on myös pelkistetyn tyylikäs tarjoten ainoastaan volume – ja input-säätimet. Mitä muuta oikeastaan tarvitaan?

Viisi eri mallisarjaa

Kaikki laitteet suunnitellaan Englannissa ja kaikki mallisarjat myös valmistetaan Englannissa (pl. edullisin 1010-sarja). Nykyisenä pääsuunnittelijana toimii Tony Brady, joka jatkaa merkityksellistä työtä tämän hienon brittimerkin kohdalla.

1010-sarja

1010-sarja on malliston edullisin tarjoten pelkistetyn stereovahvistimen ja cd-soittimen. Näiden hinnat ovat 599 €. 1010-sarjalla pääset jo nauttimaan Exposuren hauskasta soundista. 1010-sarja on suunniteltu Englannissa, mutta muista mallisarjoista poiketen tämä sarja kootaan Malesiassa.

Exposure 1010 vahvistin
Exposure 1010 cd

1010-vahvistimen ja cd-soittimen hinnat ovat 599 €. Lue lisää/osta

2000-sarja

2000-sarja on todellista Exposurea tarjoten monia eri laitevaihtoehtoja musiikin kuunteluun. Tämä mallisarja on Exposuren suosituimpia erinomaisen hintalaatusuhteen vuoksi. Mallistosta löytyy integroitu vahvistin, cd-soitin, stereopäätevahvistin ja d/a-muunnin/esivahvistin.

Soundiltaan 2000-sarja on erittäin menevä, rokkaava ja musiikin melodiantoistokyky on ensiluokkainen. Tämä mallisarja toistaa vanhat rock-levyt dynaamisesti, rouheasti ja rytmikkäästi. Exposurella ei koskaan tarvitse harmitella levyjen huonoa masterointia, vaan ne toistavat myös huonommin äänitetyt levyt kaivaen itse levyn tärkeimmän sisällön kuulijan kannalta helposti kuunneltavaksi. 2000-sarjan laitteet ovat myös monelle sopivan hintaisia ja sopivan kokoisia, koska nämä ovat melko slimmejä mahtuen myös ahtaampaan laitetasoon/hyllyyn.

Exposure 2010s2 vahvistin
Exposure 2010s2 dsd dac

2000-sarjan hinnoittelu on 1000-1500 € tuntumassa. Lue lisää/osta

3000-sarja

3000-sarja tarjoaa pienempiin mallisarjoihin verrattuna enemmän tehoa, vääntöä ja myös parempaa sävytoistoa. Mallistossa on lisäksi erilliset riaa-korjaimet, monopäätevahvistimet ja mahdollisuus myös integroidun vahvistimen sisäiseen dac-moduuliin. 3010s2d integroidun vahvistimen teholukemat ovat vailla vertaansa: mitatut tulokset ovat antaneet jopa 8 ohmiin 135 W ja 4 ohmiin 275 W! Tämä siis kertoo todella hyvästä virranantokyvystä, jolloin esim. suurten lattiakaiuttimien kanssa voi kuunnella klassista musiikkia ilman latistumista ja dynamiikan puutetta. Monet klassisen musiikin kuuntelijat valitsevatkin 3000-sarjan sen paremman sävytoiston vuoksi, kun taas 2000-sarja on vähän enemmän mutkia oikova, jolloin se toisaalta kuulostaa jopa hiukan hauskemmalta.

Exposure 3010s2d vahvistin

3000-sarjan hinnoittelu on 2000-3000 € tuntumassa. Lue lisää/osta

XM-sarja

XM-mallisarja on Exposuren uusin tulokas, joka sisältää normaalia pienemmät laitteet. Näiden koko on puolet normaalista räkkikoosta, jolloin ne sopivat erinomaisesti pienempiin järjestelmiin tai ahtaampiin laitekaappeihin/hyllyihin. Lisäksi XM-sarjassa on erinomaiset liitännät. Esim. uudessa XM5-integroitussa on levysoitinliitäntä, 5 digisisääntuloa, preoutit, av input ja analoginen sisääntulo. Lisäksi XM-sarja sisältää erillisen riaa-korjaimen mm- sekä mc-rasioille hyvillä säätömahdollisuuksilla. Hintaluokka on tonnin molemmin puolin. Soundista kirjoitellaan myöhemmin, kun ensimmäinen erä laitteita on rantautunut Suomeen.

Exposure XM5 vahvistin
Lue lisää/osta

MCX-sarja

MCX-sarja on Exposuren lippulaivasarja rakentuen parhaista ja tinkimättömimmistä komponenteista. Mallisto sisältää ainoastaan yhdeksi järjestelmäksi ajatellun kokonaisuuden, joka voidaan pinota valmiiksi räkiksi. Järjestelmä sisältää 2 kpl monopäätteitä, esivahvistimen ja cd-soitin/dac-yhdistelmän.

Ääneltään MCX on puhdasta high endiä tarjoten kuulijalle kuitenkin tutun ja menevän Exposure-soundin. Sävytoisto tässä järjestelmässä on todella korkeatasoinen, jolloin klassisella musiikilla pienimmätkin soittimien nyanssit erottuvat tarjoten mahdollisimman aidon fiiliksen esityksestä. Rock-musiikilla ja raskaammalla materiaalilla MCX tarjoaa todella nopean ja kontrolloidun soundin. Bassopää on huiman alas ulottuva ja potkiva. Tehoa monopäätteet tarjoavat 300 W/8 Ohm ja 600 W/4 Ohm, joten käytännössä tällä kokonaisuudella voit soittaa mitä vain kaiuttimia impedanssikäyttäytymisestä huolimatta.

Exposure MCX

MCX:n hinnat ovat reilu 6000 € esivahvistimelle ja cd-soittimelle. Monopäätteet maksavat 14000 € eli koko järjestelmän hinta on lähes 30 000 €. Tätä kokonaisuutta pääset kuuntelemaan Turun Hifistudiolla ja sopimuksesta myös muissa HifiStudio-myymälöissä.

Lue lisää/osta
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!