Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0 - aidosti langattomat napit uudistettuna

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0 - aidosti langattomat napit uudistettuna

Langattomat nappikuulokkeet ovat kuulokemaailman kysytyimpiä tuotteita tällä hetkellä. En kyllä yhtään ihmettele miksi: ne vievät todella vähän tilaa ja ne antavat 
todellisen vapauden takertuvista johdoista. Kun kuntoilun suosio kasvaa, kasvaa myös tarve kuulokkeisiin jotka eivät hiosta ja pysyvät napakasti liikkuessa korvissa putoamatta.
Talviaikaan voit käyttää pipoa pakkasella ja peittää korvat lämpimästi vaikka sinulla on kuulokkeet päässä. 

Vanha kunnon Bang & Olufsen on jo vuosia sitten tullut mukaan kuumana käyvää kuulokebisnekseen ja hyviä onnistumisia onkin nähty erinomaisilla sankakuulokkeilla
kuten H6, H8 ja H9-mallit ovat osoittaneet. Pari vuotta sitten tehdas toi myös aidosti langattomat E8:t jotka otettiin markkinoilla hyvin vastaan. 

Mikä tuote: huipputehtaan uusimmat langattomat napit vaativille korville
Hinta: 350 euroa
Erityistä: huippuluokan ääni, langaton lataus, hipaisutoiminnot
Lue lisää tai tilaa TÄSTÄNyt tarkastelenkin uutta, paranneltua versiota E8 2.0-versiota jonka hintakin on päivittynyt hieman korkeammalle tasolle 350 euroa.
Budjetti on siis varsin korkea ja herääkin kysymys, vastaako hinta laatua? Otetaan selvää.

Lataus- ja säilytyskotelo antaa jo tietyn luksusfiiliksen: pyöreä, kämmeneen mahtuvat "muna" on päällystetty nahalla ja näyttää kieltämättä tyylikkäältä. 
Kun avaan kotelon, sieltä paljastuu kuulokenapit omissa magneettikuopissaan saamassa latausvirtaa kotelon omasta litium-ion-akusta. 
Yksi 2.0-parannuksista liittyy lataus- ja akkutekniikkaan: akkukesto on nyt 4h ja lisälatauksia voit tehdä kolme kertaa, eli kokonaistoiminta-aikaa reissussa on 16h. 
Hieno parannus on myös Qi-lataussopivuus: voit ladata nopeasti akut erillisellä langattomalla latauskiekolla (ei kuulu hintaan). 
Toinen latausta parantava ominaisuus on USB-C. Tämä on virransyötöltään nopeampi kuin edellisen mallin perinteinen micro-USB, ja etuhan on sekin että liittimen asentoa ei 
tarvitse varmistella kun se kytkeytyy "heittämällä" kiinni molemminpäin!Virta-asioiden lisäksi yksi iso parannus on myös ns. stabiliteetti. Eli yhteyden luominen toimii nopeammin ja luotettavammin kuin edellisessä mallissa. 
Omassa käytössäni E8 2.0-nappeja ei saanut pätkimään kuin pari kertaa, mutta sekin kesti vain pari sekuntia. 

Istuvuus on myös yksi avainkysymys nappiluureissa. Bang & Olufsen on todella tehnyt hyvää työtä tämän asian eteen: E8:ssa on kolme erilaista kumista soviterengasta 
joista ainakin itselleni löytyi se sopivin versio. Napit pysyivät hienosti paikoillaan ja olivat napakkuudestaan huolimatta ihan mukavat.
Nappien pinnassa olevat hipaisupinnat ovat näppärä ratkaisu: voit säätää äänenvoimakkuutta ja vaihtaa seuraavaan kappaleseen napauttamalla pintaa.
Erittäin käyttökelpoinen toiminto jossa voit kuunnella ympäristön ääntä vain pitämällä sormea hipaisupinnan päällä, näin sinun ei tarvitse irrottaa kuulokkeita.

Tehtaan appi on myös kätevä: itse käytin ekvalisaattorin kaltaista äänisäädintä jolla sain haluamani äänitasapainon helposti vain näytön palloa liikuttamalla.

Ääni. Olennaisista olennaisin. Testasin tässä muutama päivä sitten JoyActorin TinyMate napit joiden hintaluokka on 130 eur. Pidin kyllä, mutta toki hifistin korvaani ne eivät
olleet tietty lähellä täydellistä vaikkakin erittäin käyttökelpoiset hintaluokassaan. OK, kerrotaan hinta kolmella, saammeko kolme kertaa paremman äänen? 
No, kyllä eron huomaa, jokaisella äänellisellä osa-alueella. Bassojen ulottuvuus ja tarkkuus on tässä nappiluokassa erinomainen. Ja mikä tärkeintä, se ei 
säröydy kovemmassakaan kuuntelussa, mikä on varsin tyypillistä edullisimmissa langattomissa napeissä. Keskialue on neutraalin puhdas ja erottelukykyinen eikä anna
sijaa moitteelle. Diskanttitoisto on kristallinkirkas ja on minun makuuni hieman koholla, mutta koska sekin on puhdas ja vailla värittymiä, se ei pidemmässä kuuntelussa rasita.
Olisiko tässä äänellisesti yksi markkinoiden parhaista langattomista hintaluokkaan katsomatta? Aivan kärkeen se menee joka tapauksessa. Siinä mielessä korkeahko hinta
on mielestäni perusteltavissa.
 
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!