Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Asian ytimessä - Nadin kaksikanavaintegroidut

Asian ytimessä - Nadin kaksikanavaintegroidut

Nad 316BEE (329 € titaani/musta) on 300-sarjan integroiduista vahvistimista pienin, joka ei kuitenkaan häpeä isoveljilleen millään tavalla. Tehoa on riittävästi pienempiin tai keskikokoisiin tiloihin sopivien kaiuttimien kanssa ja laitteen perusliitännät ovat kunnossa. Soundi on mukavan lämmin ja neutraali soveltuen kaikenlaiselle musiikille. Laite pureutuu itse musiikkiin erinomaisesti: jalka naputtaa rytmin mukana ja soittajien tekemistä on helppo seurata. Rytminen menevyys unohtaa kuuntelijan vaihtamaan levyä lautaselle ja perinteiset hifimääreiden analysoinnit unohtuvat. Todellinen killeri 300 euron hintaluokassa!

Nad 326BEE (459 € titaani/musta) on pikkuveljeensä verrattuna jo selkeästi ryhdikkäämpi kaveri. Tehoa ja liitäntöjä on enemmän ja kotelo on myös suurempikokoinen. Tästä laitteesta löytyvät lisäksi pre-out –liitännät esim. subbaria tai aktiivikaiuttimia varten. Soundiltaan tässä laitteessa on jo selkeästi enemmän rouhevuutta, kontrollia ja vaivattomuutta.

Nad 356BEE (769 € titaani/musta, dacilla 899 €) on 300-sarjasta ehkä mielenkiintoisin. Tätä laitetta voidaan modata erilaisin lisämoduulein, joista RIAA-korjain ja D/A-muunnin ovat ne suosituimmat. Tämä laite on jo aika killeri optisella liitännällä ja usb:lla varustettuna, jolloin esim. tv ja tietokone saadaan kytkettyä tähän vaivattomasti. Pikkuveljiinsä verrattuna soundi kohoaa jälleen uudelle tasolle, jolloin tällä vahvistimella voidaan ajaa myös vaikeampia kaiutinkuormia. Tämä näkyy erityisesti kontrolloidussa äänessä kautta linjan, jolloin esim. raskaammalla musiikilla basari-iskut eivät pyöristy ja toisaalta paljon dynamiikkaa sisältävällä orkesterimusiikilla soundi ei ala ahdistaa. Vahvistin on mukavan yleispätevä, jolloin se ei ole niin kranttu kaiuttimien valinnalle.

Nadin 300-sarjan lippulaivaintegroitu on 375BEE (1449 € musta, dacilla 1599 €), joka on jo raskaan sarjan mörssäri. Painoa on reilut 15 kg ja kotelo myös varsin uskottava. Pikkuveljiinsä verrattuna tähän laitteeseen saadaan lisättyä kaksi lisämoduulia, jolloin esim. RIAA-korjaimen ja dac-moduulin liittäminen samanaikaisesti on mahdollista.  Tästä laitteesta huokuu järkähtämättömyys: soundi on vakaa, eteenpäin vyöryvä ja napakan rullaava. Basso kourii alas asti pitäytyen kuitenkin tiukasti musiikin rytmissä. Basistin tekemistä on helppo seurata ja kädet alkavat väistämättä soittaa ilmakitaraa. Boogie factor on varsin hyvä tällä laitteella! Toisaalta myös rauhallisempi musiikki toistuu nautittavasti ja svengaavasti, jolloin esim. akustinen kitaramusiikki helähtää nätisti ja tenorisaksofonin soundissa on sopivaa samettisuutta yltäen kuitenkin myös sopivaan rosoisuuteen. Vokaalimusiikilla vahvistin pitää laulajan tiukasti kaiutinlinjan keskellä tarjoillen erittäin selkeää keskialuetoistoa sopivalla pehmeydellä. Vaikka vahvistin toimiikin parhaiten nopeammalla mäiskeellä ja paljon rytmiikkaa sisältävällä tavaralla, pystyy se kuitenkin tarjoilemaan myös nättiä musiikintoistokykyä esim. sunnuntaiaamun jazz-tuokioihin vinyylin ja kahvikupin äärelle.

Kaikille Nadeille yhteistä on aina ollut hyvä virranantokyky, koukuttava soundi ja sopiva hintapolitiikka. Näissä laitteissa et maksa turhista ominaisuuksista, vaan ne ovat todellisia musiikinkuuntelijan herkkuja. 
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!