Hyppää sisältöön
Argon Audio SA-1 - pieni ja puhdikas stereovahvistin

Argon Audio SA-1 - pieni ja puhdikas stereovahvistin

Argon Audio on on tanskalainen tuotemerkki joka valmistuttaa tuotteensa kauko-idässä. Merkin missio on tarjota paljon hyvää ääntä 
ja ominaisuuksia erittäin kilpailukykyiseen hintaan. 

Tällä kertaa otin testiin uunituoreen integroidun vahvistimen, SA-1:n.

Kyseessä on erittäin tyylikäs, kompakti valkoinen integroitu stereovahvistin joka tarjoaa kokoonsa
nähden mukavat 2 x 40W tehoa ja hyvän arsenaalin sisääntuloja.

Mitat : 22,0 x 6,3 x 25,2 cm (LxKxS)
Paino : 2,2 kg

Ulkoisesti laite on suorastaan kaunis: siististi viimeistelty valkoinen, minimalistinen design miellyttää silmää. 
Sisäänsä SA-1 kätkee modernin digitaalivahvistimen sekä arvostetun Sabre-D/A-muuntimen.

Mikä tuote: puhdikas ja hienosti soiva minivahvistin
Erityistä: aktiivikaiutinliitäntä ja Bluetooth
Väri: valkoinen
Hinta: 349 euroa
Lue lisää TÄSTÄ


Laite ottaa vastaan kaksi optista sisääntuloa, yhden analogisen AUX-liitännnän sekä hieman yllättäen levysoittimen MM-rasialla.
Siinä on myös bluetooth-vastaanotin joka toimin allekirjoittaneen käytössä nopeasti ja todella jouhevasti ilman turhaa säätöä ja pähkäilyjä.
Sokerina pohjalla on myös etuvahvistin (pre out) ulostulo johon voit liittää vaihtoehtoisesti aktiivikaiuttimet taikka subwooferin (ja tietty lisäpäätevahvistimen myös...).

Pari pientä nurinankin aihetta löytyy: kuulokeantoa ei ole ja etupaneli ei suoraan kerro valitusta sisääntulosta; ainoastaan viisi sinistä 
lediä rivissä ilmaisee hieman kryptisesti mitä lähdettä kuunnellaan...no, toisaalta niiden järjestyksen oppii pian.
Laitehan kyllä tunnistaa siihen kytketyn signaalin automaattisesti, mikä on käyttöä helpottava tekijä (phono-liitäntä tosin ei toimi automaattisesti).

Kaukosäädin on kiitettävän selkeä ja varmatoiminen, käskyt menevät nopeasti perille.Otin laitteen kainaloon ja vein sen kuunteluhuoneeseen testipenkkiin. Kaiuttimiksi valitsin B&W 706-jalustakaiuttimet, eli varsin tarkat ja analyyttiset toistimet.
No...onko tästä purkista mihinkään? Aivan varmasti! Tällä kombolla soundi oli ilmava, tarkka ja kirkas. Voimaa oli kiitettävästi myös bassotaajuuksille.
SA-1 ajoi tätä varsin kovatasoista kaiutinta hyvällä ja napakalla otteella niin että itse laitteisto unohtui ja pystyit keskittymään itse musiikkiin.
Äänikuva on digivahvistimelle hieman yläpäätä korostava mutta minua se ainakaan haitannut koska lopputulos on todella puhdas ja läpikuultava.
Tehovarat riittävät normikäyttöön loistavasti ainakin tällä kuunnellulla yhdistelmällä joten uskon että voit ajaa tällä vahvarilla suvereenisti myös 
normikokoisia lattiakaiuttimiakin. 

Toisaalta pre-out-liitännät mahdollistavat myös aktiivikaiuttimien käytön, eli tästä saat luontevan esivahvistimen vaikkapa Genelecin tuotteille.

Argon SA-1 on budjettiinsa nähden todella kilpailukykyinen ja sympaattinen vahvistin jolla on paljon hyvää tarjottavaa ja ansaitsee vahvan suosituksen! 
Edellinen julkaisu Bang & Olufsen Stage - maailman paras soundbar?