Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Aktiivikaiutin, herätyskello ja monihuonejärjestelmä – anteeksi mitä?

Aktiivikaiutin, herätyskello ja monihuonejärjestelmä – anteeksi mitä?

Mielestäni aamu lähtee parhaiten käyntiin hyvällä musiikilla. Yksi parhaita radiokanavia on ehdottomasti Radio Helsinki, jonka musiikkivalikoima on älyttömän laaja ja monipuolinen ilman tylsiä ja puhkikulutettuja soittolistoja. Harmillisesti tämä radiokanava kuuluu vain Pääkaupunkiseudulla. Onneksi nettiradio on tähän pelastus, jolloin myös muualla asuvat pääsevät nauttimaan tästä loistavasta kulttuurielämyksestä.

Aamu lähtee siis mukavasti käyntiin, kun herätyksenä makuuhuoneessa toimii Radio Helsingin ensisoinnut. Toisaalta aamupalalle keittiöön päin siirtyessä on mahtavaa, kun siellä soi myös sama kanava – automaattisesti! Moni varmaan miettii, miten ihmeessä tämä onnistuu eri huoneissa samaan aikaan? Vastaus on yksinkertainen: Sonoksella.

Tällä hetkellä meiltä kysytään lähes päivittäin langattomia kaiuttimia ja osa on oppinut jo sanahirviön monihuonejärjestelmä. En nyt ala tässä kertomaan jokaisesta Sonos-komponentista erikseen, vaan keskityn Sonoksen suosituimpaan laitteeseen eli Play 3-linkkikaiuttimeen. Muista komponenteista voidaankin kirjoitella sitten seuraavilla kerroilla!

Play 3 on erittäin pieni, mutta pippurinen linkkikaiutin, jonka soittamiseen ei välttämättä tarvita, kuin nettiyhteys, virtajohto ja Sonos-ohjelma laitteeseen, jolla Play 3-kaiutinta ohjataan. Tähän käyvät älypuhelin, tietokone tai tabletti. Kaiutin kätkee sisäänsä päätevahvistimen, stereokaiuttimet ja Sonoksen ohjelmiston. Asennus ja käyttö ovat erittäin helppoja, koska asennusohjelma kertoo koko ajan, mitä seuraavaksi tehdään.
Sonokseen tarvitaan aina nettiyhteys, jotta Sonoksen palveluihin päästään käsiksi. Mikäli Sonos Play 3 saadaan kytkettyä ethernet-verkkokaapelilla suoraan esimerkiksi wlan-reitittimeen, ei tällöin tarvita mitään lisälaitteita. Mikäli reititin on jossain hankalassa paikassa tai toisessa huoneesa, voidaan reitittimeen kytkeä verkkokaapelilla Sonos Bridge, jolloin kaikki muut Sonos-komponentit tarvitsevat pelkästään verkkovirtaa ja muuten ne voidaan sijoitella täysin vapaasti.

Play 3:n avulla päästään käsiksi miljooniin nettiradiokanaviin, Spotifyn tarjontaan ja verkkojaossa oleviin musiikkikappaleisiin, jotka voivat sijaita joko tietokoneen kovalevyllä tai erillisellä verkkokovalevyllä. Sonoksen kautta löytyy myös muita kokeilemisen arvoisia palveluita, mutta em. ovat mielestäni tärkeimmät.
Jos haluaa saada saman radiokanavan tai musiikin soimaan samaan aikaan esimerkiksi kahdessa eri huoneessa, tämä onnistuu erittäin näppärästi tekemällä kahdesta huoneesta yhden ryhmän. Tällöin juuri alussa kuvailemani herätystoiminto onnistuu kätevästi.

Play 3:sta voidaan myös rakentaa stereokaiutinpari ostamalla toisen samanlaisen kaiuttimen ja parittamalla nämä Sonos-ohjelman asetuksista. Näitä voidaan käyttää myös langattomina takakaiuttimina Sonoksen uuden Playbarin kanssa.  Tähän kun lisätään vielä Sonoksen langaton subbari, niin moni voi kysyä, että miksen ole aiemmin tutustunut tähän tuotemerkkiin?

Ääneltään Play 3 on aikamoinen yllättäjä, koska kaiutin on kuitenkin kooltaan todella pieni. Ääni on samaan aikaan yllättävän suuri ja avoin, miellyttävä ja tasapainoinen. Kannattaa siis tutustua tähän lähes langattomaan aktiivikaiuttimeen, jonka avulla saat rakennettua helposti ja edullisesti monihuonejärjestelmän.
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!