Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

Miten saada eniten irti television livekeikoista ja streamaus-palveluista?

Miten saada eniten irti television livekeikoista ja streamaus-palveluista?

1.    Beosound Stage – markkinoiden paras soundbar?

Bang&Olufsen on tuonut markkinoille upean soundbarin, joka taipuu monenlaiseen käyttöön monipuolisten ominaisuuksien ansiosta. Soundbar on helppo tapa saada telkkarista parempaa ääntä ilman suurempaa johtoviidakkoa ja asentelua.


kuva 1. Beosound Stage -soundbar

Stage liitetään mihin tahansa Hdmi Arc-liitännällä varustettuun televisioon, jolloin telkkarin kaukosäädin ohjaa myös soundbarin äänenvoimakkuutta. LG:n C9-sarjan oled-telkkariin kytkettäessä voidaan soundbar kytkeä lisäksi verkkokaapelin avulla, jolloin voit ohjata telkkaria B&O:n kaukosäätimen avulla! Soundbarissa on lisäksi rca-sisääntulo esim. (riaa-korjaimella varustettua) levysoitinta varten!

Beosound Stage osaa purkaa myös elokuvien ja sarjojen Dolby Atmos-ääniraidat, joten elokuvaelämys on takuuvarma olohuoneessa. Laitteessa on lisäksi monipuoliset streamaus-ominaisuudet eli siihen on helppo ohjata musiikkia langattomasti älypuhelimesta tai tabletista. Apple-käyttäjät voivat hyödyntää Airplay 2-streamausta ja Android-käyttäjät vastaavasti Google Cast-peilausta. Laitetta voi ohjata toki myös Bang&Olufsen -applikaation avulla.

Värit: musta/alumiini (1500 €), beige/pronssi (1500 €), harmaa/tumma tammi (2250 €)

Optio: Beoremote One BT-kaukosäädin 265 €

Tuotelinkki

2.    Genelec G Three juhlapaketti + Bluesound Node 2i – parempaa ääntä televisioon?

Genelecin juhlapaketti yhdistettynä Node 2i:een on HifiStudion hittituote, jonka avulla tuhannet suomalaiset kotitaloudet ovat saaneet parannusta telkkarin äänentoistoon. Paketin avulla saadaan vaivattomasti hifitason äänentoisto tyylikkäästi ja huomaamattomasti olohuoneeseen.


kuva 2. Genelec G Three -aktiivikaiuttimet, Bluesound Node 2i -verkkosoitin, Atlas Element Integra Rca -välikaapelit

Genelecin kolmoskaiuttimet ovat G-malliston helmi tarjoten riittävän suorituskyvyn kompaktissa koossa. Kaiutin sopii mainiosti monenlaiseen käyttöön eli musiikille, elokuville, pelaamiseen ja musiikin tuottamiseen.

Kaiuttimissa itsessään on tehokkaat 50 watin päätevahvistimet sekä bassolle että diskantille. Kotelo on tehty kierrätetystä alumiinista ja liitäntöinä on perinteinen rca tai xlr. Molemmat kaiuttimet vaativat oman virtajohdon.

Kaiuttimet liitetään rca-kaapelilla Node 2i-verkkosoittimeen, joka puolestaan liitetään optisella digitaaliäänikaapelilla televisioon. Television kaukosäädin saadaan helposti paritettua Bluesoundin kanssa, jolloin erillistä kaukosäädintä ei tarvita äänenvoimakkuuden säätöön.

Node 2i:n avulla voidaan toistaa langattomasti lähes kaikki musiikkipalvelut, joista yleisimpinä mainittakoon Spotify, Tidal ja TuneIn-nettiradio. Laitteessa on myös Airplay 2-tuki ja molempiin suuntiin toimiva bluetooth.

Paketissa tulee mukana skotlantilaisen kaapelivalmistaja Atlaksen laadukkaat Element Integra rca-välikaapelit, joiden avulla saat laitteistasi vielä enemmän irti. Opiseksi äänikaapeliksi television ja Bluesoundin väliin suositellaan myös Atlaksen optista digitaalikaapelia.

Värit: musta ja valkoinen sekä kaiuttimissa että Bluesoundissa

Hinta paketille: 1999 €

Tuotelinkki

3.    Harbeth Compact 7-ES3 + Marantz PM7000N

Kolmanneksi paketiksi valikoitui Harbethin ja Marantzin stereopaketti musiikinnautiskeluun, joka tyydyttää jo vaativammankin hifiharrastajan musiikkinälän.

Marantzin uusi PM7000N-stereovahvistin sisältää monipuoliset streamaus-ominaisuudet ja kattavat liitännät esim. tv -ja vinyylikäyttöön. Tehoiltaan vahvistin riittää maniosti monenlaisille kaiuttimille ja laitteen viimeistely huokuu laatua. Perinteisen vahvistintekniikan lisäksi laitteeseen on sisällytetty HEOS-monihuonejärjestelmä, jolloin laitetta voidaan ohjata myös älypuhelimen/tabletin avulla. Laitteessa on Apple-käyttäjille Airplay 2-tuki.


kuva 3. Marantz PM7000N -stereovahvistin

Harbethin Compact 7-ES3 -jalustakaiutin on keskikokoinen jalustakaiutin Harbethin omalla Radial 2-basso/keskiäänielementillä. Harbeth on yksi arvostetuimpia kaiutinvalmistajia, jonka luonnollinen ja rasittamaton ääni on sulattanut monien paatuneidenkin hifiharrastajien sydämen ympäri maailmaa.


kuva 4. Harbeth Compact 7-ES3 -jalustakaiuttimet upealla Tamo Ash-viimeistelyllä

Harbeth on yksi ainoita kaiutinvalmistajia, joka käyttää kaiutinsuunnittelussa puhdasta ihmisääntä löytääkseen oikeanlaisen äänibalanssin kaiuttimeen. Merkille ominaista onkin tarjota aito, luonnollinen, rasittamaton ja sävykäs äänimaailma, jolloin laulu- ja puheäänet sekä instrumentit kuulostavat mahdollisimman autenttisilta. Yksi asiakkaamme oli etsinyt klassiselle musiikille parasta mahdollista viulun sointisävyä ja ensimmäisen 10 sekunnin ääninäytteen kohdalla totesi oikean kaiuttimen löytyneen!

Jalustaksi kaiuttimelle suositellaan Custom Designin avointa kaiutinjalkaa, jolloin kaiuttimen ”soiva” kotelo pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Harbeth Compact 7-ES3 jalustakaiutin
Väri: kirsikka 2790 € pari, tamo ash juhlaversio 3699 € pari
Tuotelinkki

Marantz PM7000N vahvistin
Värit: hopea tai musta, 1199 €
Tuotelinkki

4.    DALI IO-6 -vastamelukuulokkeet

Neljäs keino nauttia livekeikoista kotisohvalta on laadukkaiden vastamelukuulokkeiden avulla, jolloin äänet eivät häiritse muita perheenjäseniä. Useista nykytelevisioista ja lisälaitteista saa äänen siirrettyä bluetoothin avulla langattomasti kuulokkeille, joten johtoa ei välttämättä enää tarvita.


kuva 5. DALI IO-6 -vastamelukuulokkeet

DALI on maineikas tanskalainen kaiutinvalmistaja, joka on tuonut markkinoille viime aikoina myös langattomuuteen perustuvaa tekniikkaa eli aktiivikaiuttimia ja nyt viimeisimpänä huippulaadukkaat langattomat IO-6 -vastamelukuulokkeet. Kuulokkeiden äänimaailma on suunniteltu yhdessä tehtaan parhaiden kaiutinsuunnittelijoiden kanssa eli näiden kuulokkeiden avulla pääset nauttimaan laadukkaasta DALI-äänestä sekä kotona että matkalla.

DALI IO-6 tarjoaa huiman 30 h akkukeston, tehokkaan vastamelutoiminnon ja hifitason äänenlaadun. Basso kouraisee alas, keskialue on selkeä ja diskantti sopivan kirkas olematta kuitenkaan rasittava.

Hinta: 399 €
Värit: musta tai vaalean ruskea
Tuotelinkki
 

Mistä pääset katsomaan livelähetyksiä?

Tässä koottuna muutama paikka, josta löytyy livekeikkoja ja ensiesityksiä:

-Yle Areena: Yle Olohuone
-Ruutu Live
-Sosiaalisen median hashtag #togetherathome
-Youtube (esim. Metallican kanavalla julkaistaan joka maanantai livekeikka)
-The Guardian: Oopperaa ja klassista musiikkia livenä
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!