Hyppää sisältöön

Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksiin! Ilmainen palautus Taattu helppo ja nopea toimitus

AKG K550 MK3 - testivoittajan uusin ja parempi versio

AKG K550 MK3 - testivoittajan uusin ja parempi versio

AKG on varmasti yksi maailman tunnetuimmista kuuloke ja mikrofonimerkeistä. Ensimmäiset tuotteet kokivat päivänvalon Wienissä jo vuonna 1947. 
Vuosien varrella tehtaalta on valmistunut klassikkoja niin koti- kuin studiokäyttöönkin. AKG on nykyään osa Harman konsernia joka taas on osa Samsungia.

Yksi suosituimmista malleista on suljettu koti/matkakuuloke tyypiltään K550. Kyseessä on järkibudjetin suljettu kuuloke joka on ollut sekä arvostelu- että myyntimenestys tehtaalle.
Nyt puhuimme versiosta MK3 eli nyt ollaan kolmannessa sukupolvessa. Onko kehitys siis kehittynyt. Siitä täytyy ottaa selvää. 

Mikä tuote: AKG klassikkokuulokkeen tuorein ja onnistunut päivitys
Hinta: n. 200 euroa
Erityistä: sopii hyvin sekä koti- että mobiilikäyttöönUlkoisesti AKG ei ole tehnyt dramaattisia muutoksia...tai oikeastaan mitään! Toisaalta mitäs sitä toimivaa formaattia muuttamaan. Nopeasti katsottuna jotain varsin mukavaa on kuitenkin
tapahtunut: kuulokejohto on muuttunut malliksi mini-xlr, eli se on irrottettava. Johdot tuppaavat jumittumaan välillä väärin paikkoihin ja monasti lopputulema on irronnut tai osittain katkennut 
kaapeli. Tästä seuraa hinnakas reissu huoltoon ja parin viikon odotus. Mini-xlr on siis erittäin tervetullut uudistus.

K550 on aina ollut yksi hintaluokkansa ergonomisimmista luureista: reilusti korvien yli ulottuvat pehmeät tekonahkatyynyt tuntuvat hyvältä jopa muutaman tunnin kuuntelusession jälkeenkin.
Rakenne on mallia suljettu, eli nämä luurit eivät vuoda ääniä ympäristöön ja toisaalta ympäristön äänet eivät häiritse omaa nautintoasi. Moni kokee toisaalta että suljettu rakenne tekee äänimaisemasta
turhan suppean ja pään sisään rakentuvan. K550 jostain syystä ei käyttäydy näin: äänikuva on ilmava ja bassot eivät dominoi liikaa kokonaissoundia.
Irrotettava mini-xlr-johto jämäkällä liittimellä. Erittäin positiivinen päivitys!

Ääni. Ei voi kuin ihmetellä että 200 euron hintalapun tuote tarjoaa näinkin vakavaa ja tasapainoista ääntä. Mutta fakta se on. Kuvailisin ääntä sanoilla tasapainoinen, muheva ja tarkka ja napakkakin.
Aiempaan MKII-versioon verrattuna basso-osasto on jämäkämpi ja ulottuvampi, mutta sivistyneesti. Hans Zimmerin jylhä Blade Runnerin soundtrack toistuu massiivisena ja upeana ilman ylilyöntejä. Keskialueen toisto ei anna aihetta moitteisiin, lauluäänet ovat luonnolliset ja värittymättömät. Diskanttia voisi luonnehtia sävyltään lämpimäksi ja ehkä hitusen vaimeaksi, mutta ainakaan se aiheuta 
kuunteluväsymystä pitkissäkään kuuntelutuokioissa. 

Lue lisää tai osta TÄSTÄ

AKG K550 MK3:n impedanssi on 32 ohmia, eli voit kytkeä nämä kuulokkeet sellaisenaan mobiiliisi mikä lisää luurien monikäyttöisyyttä. Toki 3 m johto liikkuvassa käytössä on vähän hankala, mutta
voit hankkia lyhyemmän kaapelin mini-xlr-liittimellä mikä ei onnistunut aiemmissa versioissa.

Summa summarum: AKG K550MK3 on 200 euron hintaluokassa eittämättä yksi parhaimmista kuulokkeista lajissaan ja ansaitsee ehdottoman suosituksen!
 
Edellinen julkaisu Denon Ceol RCD-N10 monitoiminen runsaudensarvi!